En Sıcak Konular

CHP Kurultayı Hazırlık Komisyonu çalışmalara başladı

10 Şubat 2012 11:37 tsi
CHP 16. Olağanüstü Kurultayı Hazırlık Komisyonu, çalışmalarına, parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın konuşmasıyla başladı.

Nihat Matkap, tarihi bir görev yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Kimi maddelerin çağdaş hale getirilmesi için bir araya gelindiğini anlatan Matkap, bu değişikliğin yapılması halinde iktidara giden yolda birçok engelin kaldırılacağına inandıklarını kaydetti.

Uludere'de birçok masum insanın terörist olduğu gerekçesiyle öldürüldüğünü belirten Matkap, olayın sorumlularının birbirlerine suç attığını ve büyük bir boşluk oluştuğunu ileri sürdü. Eski genelkurmay başkanının tutuklandığını ve Başbakan'ın tutuksuz yargılanmasını istediğini söylediğini, ancak kimsenin bunu dinlemediğini ifade eden Matkap, MİT Müsteşarının özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrıldığını ve kimsenin haberdar olmadığını dile getirdi.

Başbakanın dikkatleri başka yere çekmek için CHP'nin zengin tarihine yönelik yine eleştiriler yapacağını savunan Matkap, tarihinin konuşarak, araştırılarak bitmeyeceğini ileri sürdü. AK Parti'nin tarihinde ise 31 Mart Vakası, Melemen Vakasının var olduğunu iddia eden Matkap, Başbakanın hep demokrasiyi araç olarak gördüğünü söylediğini savundu. Kamuoyunda ciddi bir tedirginlik olduğunu ileri süren Matkap, bunun engellenmesinin tek yolunun ise CHP'nin iktidar olmasından geçtiğini iddia etti.

Tüzük kurultayının, iç işleyişten kaynaklanan sorunların asgariye indirilmesi için önemli fırsatlar oluşturacağını dile getiren Matkap, tüzükten beklenen değişikliğinin 6 talepten oluştuğunu ifade etti. Parti içi demokrasi geliştirilmesi, adayların belirlenme yöntemlerinde demokratik yöntem, kongrede il ve ilçe başkanlıkları ve genel başkanlık adaylıkları yüzde 20 desteğin düşürülme beklentisi, çarşaf liste beklentisi, MYK oluşumu ve işleyişi konusunda tartışmalar bulunduğunu anlatan Matkap, 9 aydır devam eden çalışmaların sonuçlarının dağıtıldığını kaydetti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da saat 16.00 sıralarında toplantıya katılacağını ifade eden Matkap, değişiklik yapılacak maddeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin, 33 ilde milletvekili bulunmadığını ve buradaki vekil sayısının ise 128 olduğunu anlatan Matkap, merkez yoklamasıyla belirlenecek vekil sayısının yüzde 30'u geçemeyeceğine ilişkin bir madde konulabileceğini ifade etti.

Yürütme hariç, 9 maddede öneri sunulduğunu dile getiren Matkap, Bakanlar Kurulu modeliyle MYK'ya üye seçiminin birbirine benzediğini, Kılıçdaroğlu'nun, mevcut yapının bir dönem daha devam etmesi yönünde bir görüşe sahip olduğunu aktardı.

cihan

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,544 µs