En Sıcak Konular

Hafta sonu kar yağışı sürecek mi?

10 Şubat 2012 10:52 tsi
Yurtta yağışlı ve soğuk günler sürecek. Sıcaklıklar, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Marmara'nın orta ve doğu kesimlerinde yer yer kar yağışları devam edecek. Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder

Türkiye genelinde görülecek yağışların Osmaniye, Hatay ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Marmara Bölgesi’nde rüzgâr kuzey yönlerden kuvvetli esiyor. Bölgenin orta ve doğu kesimlerinde yer yer kar yağışları devam edecek. Cumartesi günü kesilen yağışlar, Pazar günü yağmur şeklinde Trakya’dan bölgeye girecek. Sıcaklıklar 1-2 derece artabilir.

Ege bölgesinde hava parçalı bulutlu. İç Ege’de gündüz sıcaklıklar sıfırın altına kadar inmesi bekleniyor. Gece hava sıcaklığı düşüyor, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı! Cumartesi yağış kesiliyor, pazar günü ise kıyı Ege’den sağanak yağış gelecek.

Akdeniz’in doğusunda yağışlar var. Hafta sonunda yağış yok. Sıcaklık 12-13 derecelere kadar çıkıyor.

İç Anadolu’da kar yağışı sürüyor. Gündüz sıcaklıkları ise sıfırın altında ancak gece kuvvetli soğuklar olacak.

Karadeniz’in tamamı kar yağışının etkisi altında. Doğu kesimlerinde cumartesi günüde devam edecek; ancak orta ve batı kesimlerinde havanın açması sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis oluşturacak.

Doğu Anadolu’nun büyük kısmı kuvvetli kar yağışının etkisi altında.

Bitlis-Hakkâri-muş-Bingöl-Tunceli çevrelerinde ağır kar yağışı olduğu görülüyor. Hafta sonunda yağış hafif şekilde kesilmeye başlıyor. Güneydoğu kar yağışlı. Hafta sonu sıcaklık 2-3 derece artacak.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. Yağışlar Silivri ve Çatalca ilçelerinde sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olacak. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (3)

ANKARA: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-1)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. İç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görülecek. (7)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (14)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (1)

ERZURUM: Çok bulutlu ve il genelinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı (-3)

VAN: Çok bulutlu ve il genelinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı (2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne dışında bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, iç kesimlerinin (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Manisa) sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde hafif kar, Kahramanmaraş çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde sağanak yağmur bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısında hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Doğu Karadeniz bölümünde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; güneyinde yağmur, yüksekleri ile kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.(ANKA)

İSTANBUL'DA KAR ALARMI SÜRÜYOR

Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı İstanbul'u beyaza bürüdü. Deniz ulaşımında aksamalar var. Belediye vatandaşlara "özel araçlarıyla dışarı çıkmamaları" uyarısı yaptı

İstanbul'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışının sabah saatlerinde de devam edeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, özellikle haftanın son iş günü olması dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmasını istedi. Trafiğin çileye dönüşmemesi için vatandaşlara özel araçlarıyla dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Yağış dolayısıyla sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekerken, bazı sürücüler özellikle kaygan yollarda zor anlar yaşadı. Araçlar birçok noktada kaza tehlikesi atlatırken, Beyoğlu Prof. Dr Bedri Karafakioğlu caddesi'nde kaygan yolda duramayan bir taksi aynı yolda kayarak kaldıra çarptıktan sonra durabilen bir taksiye çarptı. Bir Özel Halk Otobüsü de kaygan yolda ilerleyemeyince, yolcular araçtan inerek yollarına yaya olarak devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ekipleri gece boyu çalıştı. Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar karın tadını çıkattı. Bazıları kartopu oynarken, kar yağışı altında hatıra fotoğrafı çektirenler de vardı.

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamaya göre,düşük görüş mesafesi dolayısıyla İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 00.15'ten itibaren durduruldu.

DENİZ ULAŞIMINDA İPTALLER

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. İDO'dan alınan bilgiye göre, Bandırma/Yenikapı-Bostantı D.O 07:30 seferi iptal edildi.

VAN KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van’da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van parçalı, çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Van gündüz 2, gece eksi 10 derece olacak.

NTV

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs