En Sıcak Konular

MİT'e ağır suçlamalar

10 Şubat 2012 08:30 tsi
MİT'e ağır suçlamalar MİT ile KCK/PKK terör örgütü arasında 'organik' ilişki olduğu yönünde gazetelere yansıyan iddialar gündemi sarstı. İşte, ağır suçlamalardan bazıları:

"Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için anlaştılar. Örgütün bazı silahlı eylemleri görmezden gelindi. Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonları engellendi. PKK'nın, BM ve NATO'nun bölgeye müdahalesini içeren mutabakat metni kabul edildi. İmralı'nın eylem talimatlarının, terör örgütünün Kandil ve kırsaldaki kadrolarına iletilmesinde kuryelik yapıldı. En baştan itibaren silahlı faaliyet yürütmesi öngörülen KCK'nın yapılanması, MİT'in gözetiminde tamamlandı."

MİT ile KCK/PKK terör örgütü arasında 'organik' ilişki olduğu yönündeki iddialar gündemi sarstı. İddiaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK soruşturması kapsamında 13 Ocak'ta BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapılan aramada ele geçirdiği belgeler, Hakan Fidan ve selefi Emre Taner'le yardımcısı Afet Güneş'in ifadeye çağrılmasında etkili oldu. Aramalarda MİT-PKK bağlantısını tamamlayıcı yeni deliller bulunduğu ileri sürülüyor. İşte o iddialardan bazıları:

MİT ELEMANLARI KURYELİK YAPTI:
Yeni delillere göre, PKK'nın İmralı'daki lideri Öcalan'ın, terör örgütünün Avrupa ve kırsal kadrolarıyla iletişimini MİT heyetinin kuryelik yaparak sağladığı öne sürülüyor. Ocak ayında Diyarbakır'da ele geçirilen el yazısı mektupların PKK/KCK'ya ulaştırılmasında MİT rol aldı.

ÖZERKLİK İLANI BİLDİRİLMEDİ:
MİT'in Öcalan'dan KCK'ya ulaştırdığı mektupta alternatif devlet kurmaktan söz ediliyor. Bu mektup üzerine 14 Temmuz 2011'de DTK'nın demokratik özerklik ilan ettiği ortaya çıktı. MİT heyeti bu mektuptan, hatta demokratik özerklikten haberdar olmasına rağmen bunu ilgili kurumlara iletmemekle suçlanıyor.

OPERASYONLARI ENGELLEDİ:
İddiaya göre MİT, örgüte verdiği taahhüt gereği güvenlik birimlerinin operasyonlarını engellemek için çalışma yürüttü. Üstelik bu çalışmalarla ilgili örgüte geri bildirimde de bulundu. Operasyonların durmasını sağladı.

KCK'NIN TARAF OLARAK KABUL EDİLMESİNİ SAĞLADI:
MİT, yabancı devlet ajanları ile yaptığı görüşmelerde PKK/KCK'nın taraf statüsünde kabul edilmesine zemin hazırlıyordu. Bunun için MİT, 'Oslo görüşmeleri' adı altında PKK/KCK'nın kırmızı bültenle aranan Zübeyr Aydar, Mustafa Karasu ve Sabri Ok gibi yöneticileriyle görüşmeye devam etti.

KCK'NIN TAMAMLANMASINA GÖZ YUMDU:
MİT heyetinin örgüt ile yaptığı görüşmelerde, KCK yapılanmasının tamamlanması için devlet birimlerinin oyalanması konusunda taahhütte bulunduğu anlaşıldı. Öcalan, bir taraftan heyetle görüşüp öte taraftan avukatlar aracılığıyla eylem talimatları verdi.

ÖZERK KÜRDİSTAN MUTABAKATI:
İstihbarat toplama vazifesi aşılarak devletin bütünlüğü ve anayasal düzene karşı anlaşma noktasına varıldı. Yeni anayasada özerk Kürdistan'a imkân tanınması, Öcalan'ın önce ev hapsine, ardından özgürlüğüne kavuşması konusunda mutabakata varıldı.

TATLISES'İ VURAN SİLAH MİT'TEN:
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e düzenlenen suikast için İstanbul'a gönderilen 2 Kalaşnikof tüfeğin MİT'in haber elemanı tarafından suikastı düzenleyen Abdullah Uçmak'a İstanbul'da teslim edildiği iddia edildi. MİT haber elemanının, saldırı ile ilgili kuruma hiçbir uyarıda bulunmadığı öne sürüldü.

MİT HABER ELEMANLARI 50 OLAYA KARIŞTI:
Son 3 yılda MİT'in haber elemanlarının İstanbul'da yaklaşık 50 olaya karıştığı belirlendi. MİT haber elemanlarının karıştığı olayların büyük çoğunluğunun PKK-KCK eylemleri olduğu polis tarafından da tespit edildi.

HAKİME KURŞUN:
Mart 2011'de Başak-şehir'deki adliye lojmanlarına gelen bir araçtan uzun namlulu silahla ateş açıldı. Kurşunlardan bazıları mahkemeye giden hakimin aracına isabet etti. Yakalanan saldırganların arasında bir MİT haber elemanı bulunduğu ortaya çıktı. Kayıtlara girdi. istanbul zaman

zaman

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs