En Sıcak Konular

Gorbaçov: Putin potansiyelini tüketti

9 Şubat 2012 22:59 tsi
Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Gorbaçov, ''Putin bu ağırlığı taşıyamaz. Şu an itibariyle kendisini tüketmiştir. Kesinlikle durum böyle görünüyor'' dedi.

Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Başbakan Vladimir Putin'in potansiyelini tükettiğini savunarak Kremlin'deki siyasi sistemi değiştirememesinin, ülkede daha fazla hükümet karşıtı gösterilere yol açabileceği iddiasında bulundu.

Gorbaçov, düzenlediği basın toplantısında, ''Putin bu ağırlığı taşıyamaz. Şu an itibariyle kendisini tüketmiştir. Kesinlikle durum böyle görünüyor'' ifadelerini kullandı.

Putin'in kendisini aşarak mevcut durumu değiştirememesi helinde her şeyin kent sokaklarında sona ereceğini savunan Gorbaçov, ''Bunun olmasına izin veremeyiz. Kent sokaklarında neler olduğunu daha önce gördük'' dedi.

Gorbaçov bir soru üzerine muhalefet gösterilerini organize eden ''Seçmenler Ligi'' grubuna katılabileceğini ve bu grubun liderliğini yapabileceğini söyledi.

Seçmenler Ligi liderlerinden Rustem Agamadov blogunda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gorbaçov'un lider olarak değil ancak harekete katılabileceğini belirterek, ''Mihail Sergeyeviç'in (Gorbaçov) başkanlığını yapacağı bir şey yok. Seçmenler Ligi'nin yatay bir yapısı var. Ancak sizi de güvertede görmekten memnun oluruz'' diye konuştu.

Agamadov, Gorbaçov'un Seçmenler Ligi'ne fon bulunması, basınla konuşmak ve projelerini Seçmenler Ligi şemsiyesi altında sürdürerek yardım edebileceğini kaydetti.

Seçmenler Ligi, geçen yıl aralık ayında yapılan parlamento seçimlerinin ardından kamuoyunun önde gelen 16 muhalif siması tarafından kurulmuş ve seçimlerin ardından yapılan toplu protesto gösterilerini organize etmişti.

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs