En Sıcak Konular

Yunanistan'da yeni tedbirler sert tepkilere neden oluyor

9 Şubat 2012 17:37 tsi
Yunanistan'da, Lukas Papadimos başkanlığındaki geçici hükümetin, AB ve IMF'nin talepleri doğrultusunda almayı kararlaştırdığı yeni tedbirler işçi ve memur sendikalarının sert tepkilerine neden olurken, hükümeti desteklen iki büyük parti PASOK ve Yeni De



ND'de, aralarında Kostantinos Markopulos, Mihalis Kefaloyannis, Dimitris Stamatis gibi güçlü isimlerin bulunduğu çok sayıda milletvekili yeni tedbirlerle ilgili yasa tasarısına Parlamento'da onay vermeyeceklerini belirtirken, ND kurmaylarından sendikacı Yannis Manolis partisinden istifa ettiğini açıkladı. Manolis, parti Başkanı Andonis Samaras'ın yeni tedbirlere onay vermekle büyük yanlış yaptığını ifade ederek, bu önlemlerle mücadele etmek için karşı tarafta olacağını söyledi.

PASOK'lu bazı milletvekilleri de katıldıkları radyo programlarında yeni memorandumla ilgili yasaya Parlamentoda onay vermeyeceklerini belirtirken, yeni önlem paketine karşı olduğunu belirten PASOK milletvekili eski Meclis Başkanı Apostolos Kaklamanis, toplu iş sözleşmelerinin hiç bir memorandum ile iptal edilemeyeceğini ifade ederek, yeni tedbirlerin Parlamento'dan geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bu arada, bir grup PASOK milletvekilinin yeni tedbirlerin açıklanmasının ardından Başbakan Lukas Papadimos ve hükümeti destekleyen üç siyasi parti liderine gönderdikleri mektupta, hükümeti istifaya çağırdıkları öğrenildi.

Hükümetin almayı kararlaştırdığı yeni tedbirler muhalefetteki Yunanistan Komünist Parti KKE ve Sol İttifak Siriza'nın da sert tepkilerine neden oldu.

KKE Genel Sekreteri Aleka Papariga, yeni önlem paketinin Parlamento'dan geçmesini engellemek için Yunan halkına ayaklanma çağrısında bulunurken, Siriza başkanı Aleksis Çipras da, bu konuda alınan kararların, Yunanistan'ın Avro'dan çıkması için kapıları sonuna kadar açtığını ifade ederek, "halkın demokrasi ve toplumsal bütünlük konusunu kendi eline alma zamanının geldiğini" söyledi.

Diğer yandan, işçi ve kamu çalışanları da AB ve IMF'den alınacak ikinci yardım çerçevesindeki yeni kesintileri protesto etmek için Cuma gününden itibaren 48 saatlik genel grev yapacaklarını açıkladı. Hükümetin, yeni yardım karşılığında AB ve IMF'nin talepleri doğrultusunda almayı tasarladığı ek önlemleri protesto eden Yunanistan İşçi Federasyonu GSEE ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ADEDY, Salı günü de 24 saatlik grev yapmıştı.

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs