En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Atatürk'ü koruma kanunu gerek yok

9 Şubat 2012 16:10 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Atatürk’ü koruma kanununu kaldırılabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sabahattin Ali’yi CHP öldürdü" diyerek özeleştiri yaptı.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A daki “Görüş Farkı”na konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Atatürk’ü koruma kanununu kaldırılabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sabahattin Ali’yi CHP öldürdü” diyerek özeleştiri yaptı. Dersim için özür dilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Asıl benden özür dilenmeli” diye konuştu.

“SABAHATTİN ALİ’Yİ CHP ÖLDÜRTTÜ”

Kılıçdaroğlu, tek parti dönemiyle ilgili özeleştiride bulunarak, Sabahattin Ali’yi CHP’nin öldürttüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Cumhuriyet dönemiyle ilgili pek çok hatalar oldu, yanlışlar oldu. Rasim Hikmet'i kim hapse attı? CHP. Sabahattin Ali'yi kim öldürttü? CHP. Doğrulara her zaman doğru deriz, ama yanlışların da istismar edilmesi doğru değil, biz bunu söylüyoruz. Yoksa Celal Bayar'da Kuvayi Milliyecidir. Atatürk'ü Koruma Kanunu DP çıkartmıştır.”

“ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNUNA GEREK YOK”

Atatürk’ü koruma kanunuyla ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Atatürk bu milletin bağrından yetişmiş olan bir insandır. Bu ülkeye büyük hizmetleri olmuş bir insandır. Ne Atatürk'ü ne de bir başkasını özel bir yasayla korumanın bir anlamı yoktur. Mustafa Kemal bütün malvarlığını bu millete bağışlamış adamdır. Kendi parasıyla Kur'an'ı Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırmış adamdır. Ona çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Yazıktır günahtır.” diye konuştu.

“DERSİM YANSA, BAŞBAKAN MEMNUN OLACAK”

Başbakan’ın milletvekili çıkartamadığı için Dersim yansa umrunda olmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, “Dersim konusunda Başbakan’ın amacı bir dramı dile getirmek değil, acaba Dersim olayı dolayısıyla ben Kemal Kılıçdaroğlu’na nasıl vururum, onun derdi o. Yoksa Dersim yansa, Başbakan memnun olacak. Çünkü milletvekili çıkartamıyor.” sözlerini aktardı.

“DERSİM’İ YAŞAYAN BENİM, BENDEN ÖZÜR DİLENMELİ”

Dersim için neden özür dilemediği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“Ben Dersim olayını zaten yaşamışım. Ben özür dilenmesi gereken kişiyim. Daha ne söyleyeyim ben? Dramı yaşayan, kayıplar veren birisiyim. Benden gelip özür dilenirse memnun olurum ben. Ayrıca ben kin tutmayan bir insanım. Dersimli de kin tutmuyor, kendi devletine sadık. Kin tutarsanız olmaz. Kinle siyaset gitmez. Eski yaraları kaşımak doğru değil ama bu gerçekler ortaya çıkmasın anmalında değil. Gerçekler ortaya çıkmalı, tarihçiler yazmalı, insanların kayıpları, uğradıkları haksızlıklar yazılmalı. Bunlara kimse bir şey demiyor ki zaten.”



Kanal A

Bu haber 1,087 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs