En Sıcak Konular

CHP'li İnce: Direnişimiz devam edecek

9 Şubat 2012 13:29 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulunda dün yaptıklarının, ''işgal değil, direniş, milletin sesini, kürsüsünü korumak'' olduğunu ileri sürerek, iktidara karşı direnişlerinin süreceğini söyledi.

İnce, beraberinde CHP milletvekilleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Mecliste yaptıklarının işgal olmadığını savunarak, bunun, ''milletin kürsününü koruma, milletin sesini kısmak isteyenlere karşı direniş'' olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yazılı başvuruda bulunarak, Genel Kuruldaki görüntüleri istediklerini belirten İnce, ''Geçen sefer vermedi. Faşizm işte budur. Hem saldıracaksın hem basından gizleyeceksin hem Meclis TV görüntülerini vermeyeceksin, faşizm budur'' dedi.

İnce, Mecliste geçmiş dönemlerde İçtüzük tartışmalarında bir milletvekilinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, dün böyle bir ölümün, CHP'nin şiddete prim vermeyen tutumu sayesinde, AK Parti'lilere uymadıkları için olmadığını belirtti.

AK Parti'nin, CHP'ye karşı üçüncü büyük zorbalığına tanık olduklarını ileri süren İnce, bunların TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun odasının basılması, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e saldırı ve üçüncüsünün de dün olduğunu söyledi.

''Eşkıya, dün gece Meclise indi, bunun sorumlusu TBMM Başkanı Cemil Çiçek''tir diyen İnce, Çiçek'in TBMM İçtüzüğü'nün 68. maddesine uymadığını, gongu çalıp, insanları ringe davet ettiğini'' savundu. Çiçek'in, ''yasamamın başkanı olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaveri olduğunu ortaya koyduğunu, Meclisin onurunu koruyamadığını'' öne sürerek, Çiçek'i istifaya çağırdı. İnce, ''Her devrin adamı, politikacısı, bakanı, başbakan yardımcısı, Meclis başkanı olan Çiçek'e kitap göndereceğim. Dünyada bu konuda örnek bir politikacı var. Her devirde bakan olmuş, seçilmiş bir ünlü siyasetçinin yaşamını anlatan kitap'' dedi. İnce, Çiçek'in, ''uzlaşma zeminini yok ettiğini, tarafsızlığını yitirdiğini, bundan sonra Mecliste uzlaşmayla yapılacak her türlü girişimin önünü kapattığını'' savundu.

-''Hak arayanı haklamak''-

Usul tartışmasını Meclis Başkanı'nın inisiyatifine bırakamayacaklarını, grup önerileri üzerinde 10'ar dakikalık konuşmalarından vazgeçemeyeceklerini belirten İnce, asıl Meclisi işgal edenin, iktidar olduğunu ileri sürdü. İnce, Meclis açıkken KHK çıkaran iktidarın, parlamentonun yetkilerini gasp ettiğini iddia ederek, ''Bizi sindirmek istiyorlar, hak arayanı haklamak istiyorlar'' dedi.

İnce, ''kararlılıklarıyla, faşist, baskıcı zihniyeti, muhalefeti yok etme girişimini püskürteceklerini'' belirtti.

21. Dönem Parlamentosunda Grup Başkanvekili olan Bülent Arınç'ın, İçtüzük tartışmalarında Meclis kürsününü milletvekilleriyle bastığını, ''bu dayatma, zulümdür'' dediğini ifade eden İnce, Arınç'ın neden bugün konuşmadığını, yaptıklarından utanıp utanmadığını sordu.

İnce, ''Bizim yaptığımız işgal değil, direniştir. Milletin sesini korumaktır, kürsüsünü korumaktır. Coplanan öğrenciler, gaz yiyen işçiler, hapisteki milletvekilleri için de direniştir. Türkiye'ye baskı uygulayan, dün mazlumken bugün zalim olan iktidara karşı direnişimiz sürecektir. Şiddetten yana değiliz, Meclisin doğru düzgün çalışmasından yanayız'' dedi.

Çiçek'in, TBMM Genel Kurulunu kapatırken, ''görüşme imkanı kalmadığı için birleşimi kapatıyorum'' dediğini kaydeden İnce, ''Böyle bir usul yok. Bakkal dükkanı kapatmıyorsun Sayın Çiçek. Burası Erdoğan'ın Meclisi de değil, burası TBMM. Kapattın birleşimi, hangi gün, hangi saatte açtığını belirtmek zorundasın. Meclisin onurunu kurtarmak için bugün istifa etmelidir'' görüşünü savundu.



AA

Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs