En Sıcak Konular

TFF başkanlığı için adı geçen 6 aday

9 Şubat 2012 13:28 tsi
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla boşalan TFF Başkanlık koltuğuna kulislerde 6 ismin aday olduğu konuşuluyor..

Sabah Gazetesi'nin kalemlerinden Fatih Doğan Sabahspor.com'a kulislerde dolaşan isimleri ve bu isimlerin başkanlık şanslarını değerlendirdi.

KULÜPLER BİRLİĞİ 'FUTBOLUN PATRONU BİZİZ' MESAJINI VERDİ

TFF'nin yapısı bilindiği gibi delege sayısının arttırılması ve aslan payının 144 oyla 18 Süper Lig temsilcisine verilmesi ile değişti. Bu seçim yapıldıktan sonra Kulüpler Birliği Vakfı Federasyon üzerinde sesli olarak dile getirmese de tavır ve fiili olarak 'Futbolun patronu biziz. Bizim görüşlerimiz alınmadan ve fikrimiz onaylanmadan hareket edemezsiniz' mesajını veriyordu. Bu perde arkasındaki iktidar meselesi Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'taki kongrede yüz üstü bırakılmasıyla daha da belirginleşti. Bunları niye anlattım? Çünkü futbol adına atılacak her adımın arkasında ve yapılacak hareketlerin temelinde delegelerin yarısına hükmeden ve buna Bank Asya Birinci Lig, İkinci Lig ve delege statüsü kazanmış spor adamlarına dolaylı olarak etki eden Kulüpler Birliği Vakfı futbolun merkezine oturdu.

Son yaptıkları toplantıda futbolun yönetimi adına iki önemli mesaj açıkladılar;

1- Eski başkanlar bu sorunları çözemez, yeni yüzler olsun diyerek Şenes Erzik, Mehmet Ali Aydınlar, Haluk Ulusoy, Levent Bıçakçı gibi isimlerin bu açıklama ile önlerini kestiler.

2-O toplantıda ortaya attıkları bir başka konu ; 'Neden içimizden biri olmasın. Futbolun yönetimine bizden biri güçlensin' durumuna çektiler. Ve oradan da ileriyi sağlamlaştırmak üzere Sayın Yıldırım Demirören'in ismini masanın üzerine koydular.

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un, Gaziantep'in, Beşiktaş'ın ve Manisa'nın lokomotif olduğu bu düşünceye diğer kulüpler 'Hayır' demediler. Ancak hayır dememek 'Evet' demek anlamına da gelmiyor. Çünkü kulüpler hem siyasi erkin iradesini hem de adayların çeşitliliğini görmek adına sessiz kalarak ve'hayır' demeyerek destek vermiş gibi göründüler. Ancak biliyoruz ki o kulüpler içerisinde Murat Aksu'yu sıcak bakan, Mehmet Atalay'ı destekleyen, Fikret Orman'a 'Sen çıkarsan sonuna kadar yanındayız' diyen kulüp başkanları da var. Ancak ortam belirsizliklerle dolu olduğu için Sayın Demirören Kulüpler Birliği Başkanı olması ve sistemin şartlarından biri olması onun ismini diğerlerinin önüne çıkarıverdi.

DEMİRÖREN 'BENİM BÖYLE BİR PLANIM YOK DİYOR AMA…'

Burada enteresan olan Demirören'in 'Benim böyle bir çalışmam yok, hayırlısı olsun' demesine rağmen bu işe sıcak baktığının hissedilmesi birçok dengeleri değiştirdi ve bu karışık sürecin yeniden analiz edilmesine neden oldu. Kim ne derse desin Demirören de, bu konuda adı başkanlıkta geçen ve etraftan gelen yoklamalar ve istekler olan Mehmet Atalay, Murat Aksu, Fikret Orman ve hatta Mehmet Baykan da süreci biraz da siyasi erkle netleşebileceğini çok iyi biliyorlar. Kulüpler Birliği Vakfı'nın bir sonraki toplantısını adayların başvurularını yaptıktan bir ertesi güne bırakmaları bu işlerin kulislerde geçeceğini ve herkesin şansının olduğunun göstergesi.

Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs