En Sıcak Konular

Hacklendi, şifresi: 12345

9 Şubat 2012 13:09 tsi
Hacklendi, şifresi: 12345 Batı dünyasının görevini terk etmesi için ağır baskı uyguladığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, küresel hacker grubu Anonymous’un da hedefi oldu.

Anonymous, Başbakanlık bürosunun e-mail hesabına girerek yüzlerce yazışmayı internete sızdırdı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Anonymous, Başbakanlık bürosunun 78 çalışanının e-mail hesaplarına girdi. Hackerların kolaylıkla erişim sağladığı hesapların çoğu için kullanılan şifrenin “12345” olduğu ortaya çıktı. Bu şifre, 2011’de internetin en kolay kırılan 25 şifresi sıralamasında ikinci sırada yer almıştı.

E-mail hesabına girilen isimler arasında devlet bakanı Mansur Fadlallah Azzam ve Esad’ın basın danışmanı Bouthina Şaban’da bulunuyor. İnternete sızdırılan e-maillerden birinde, Esad’ın Aralık 2011’de ABD’li gazeteci Barbara Walters’a verdiği röportaj için hazırlanan belgeler de yer alıyor.

ABD’LİLERİ YÖNLENDİRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Söz konusu e-mailde, Suriye’nin Birleşmiş Milletler’de (BM) görev yapan basın ateşesi Şehrazad Caferi, geçmişte El Cezire için çalışan ve şu an Esad’ın danışmanı olan Luna Chebel’e yapılacak röportajda ABD’lileri yönlendirmek için kullanılanacak bilgileri aktardı. E-mailde, Esad’ın değinmesi gereken konular belirtiliyor:

“Krizin başlarında iyi organize olmayan polis gücüne sahip olmamızdan dolayı bazı hataların yapıldığını idrak etmiş olmamızı belirtmek büyük önem taşıyor. ABD’lilerin yaklaşımı, hatalarımız olduğunu ve bunları düzeltmeye çalıştığımızı ifade ederek değiştirilebilir. Ayrıca, ABD’deki Wall Street protestolarını ve bu protestolarda polisin göstericilere şiddet uygulamasına değinmek gerekir.”

ABD BASININDAN ÖRNEKLER
E-mailin devamı şöyle:

“ABD basınında çokça değinilen hususlar ve boyutlar şunlar: Her makalede şiddet fikri en öne çıkan konulardan biri. İfadelerinde ‘Suriye hükümeti kendi halkını öldürüyor... Güvenlik güçleri suçlulardan oluşuyor ve şiddet saçıyor” gibi cümleler kullanıyorlar.”

Cafer ayrıca, Esad’ın Facebook ve Youtube’un tarafsızlığını Suriye’deki gerçek durumu gözler önüne sermek için öne çıkarması adına, yabancı gazetecilerin ülkeye kabul edilmemesinin ise “olayları çarpıtmalarını önlemek için” savunması gerektiğini belirtti.

ntvmsnbc

Bu haber 1,130 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs