En Sıcak Konular

Önder Sav'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

9 Şubat 2012 12:46 tsi
Önder Sav'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav suskunluğunu bozdu.

CHP’de Önder Sav suskunluğunu bozdu. Kılıçdaroğlu ve ekibinin hazırladığı tüzük taslağının yasalara aykırı olduğunu söyledi ve "Şamatayla tüzük değiştirilmez" dedi.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav suskunluğunu bozdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Sav, “Tüzük kurultayı davul zurnayla yapılmaz. 2008’de seyircisiz yapıldı. Tüzük teknik bir olaydır. CHP ilkeleri mi değişecek ki şölen yapılıyor. Tantanayla şamatayla tüzük değişmez” dedi. Sav, Kılıçdaroğlu’nun tüzük taslağının Siyasi Partiler Yasası’na aykırı olduğunu söyledi. Önder Sav dün Beyaz Tv’ye telefon bağlantısı yaparak kurultay sürecini değerlendirdi. Sav’ın açıklamaları şöyle:

Tüzük taslağı yasaya aykırıdır

Şimdi deniyor ki ‘PM değişikliği için kurultay günü imza toplanıp seçim yapılır’ Bu mümkün değil. Seçim için en az 15 gün önce ilçe seçim kurulunu haberdar etmek zorundasınız. Gündemde öyle bir madde yok. İsteseydi Genel Başkan gündeme seçim maddesi koyabilirdi ama konulmadı.

Tüzüğün tamamında yani 87 maddesinde değişiklik yapacağıyla ilgili sav ileri sürülüyor. Genel merkezin tüzük taslağında bir defa 53 maddede hiçbir değişiklik yok. Diğer 10 madde de sözcük değişikliği var. Yani temelde 63 maddede hiçbir özgün değişiklik yok. Geride kalan 24 maddede yapılan değişikliklerde siyasi partiler kanununa aykırılıklar var.

Gençlik kolları, kadın kolları başkanlığına mevcut il başkanlığına, kurultayda doğal delegelik hakkı tanımak siyasi partiler kanunuyla taban tabana zıttır.

Mevcut yönetimin Sayın Kılıçdaroğlu’nun yönetimle beraber hazırladığı söylenen tüzük taslağında bu temel konular Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı.

Deniliyor ki imzacıların tüzük değişikliklerinde istedikleri değeri içeren düzenlemeler 87 madde tarifinde olacak. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Kimse çalıyı dolanmasın, gerçekler ortadadır.

Genel başkana padişah yetkisi

Genel başkan defalarca tüzük kurultayı yapacağını söylemesine karşın tüzük kurultayı yapmadı. 8 aydan beri bu tüzük taslağı tartışılıyor. Örgütlere gönderiliyor. Şimdi mi akıllarına geldi 362 imzayı verince. 54. maddenin 4. fıkrası herkes dikkatli okusun. Gündemi çağıranlar belirler diyor. Kim çağırdı genel başkan çağırmadı.

Genel başkan haklıdır kurultayı çağırır eyvallah haksız diyen yok. Ama genel başkan bu hakkını 362 imza önüne gelince mi aklına geldi de kullandı. Burada belli ki siyasi hesap var başka bir hesap var.

PM üyelerinden değil de dışarıdan 3 genel başkan yardımcısı Genel Başkan yapabilir deniliyor. Bu padişah yetkisidir. 100 binlerce üyesi olan CHP’de adam bitti de Genel Başkan dışarıdan 3 kişiyi MYK’ya alabiliyor. Anti demokratik bir maddedir. Kanunda yeri yoktur.

star

Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs