En Sıcak Konular

Ban, Arap Birliği Genel Sekreteri ile görüştü

9 Şubat 2012 09:31 tsi
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'ye ortak özel temsilci gönderilmesi olasılığını tartışmak için Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüştü.

Ban, Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Suriye'ye tekrar gözlemci göndermeyi planladığını ve BM ile ortak temsilci atanması fikrine sıcak baktığını söyledi.

El Arabi ile önümüzdeki günlerde ayrıntıları görüşeceklerini belirten Ban, Suriye konusuna diplomatik yollardan çözüm bulunması için her tür katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Ban, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de sivillerin öldürülmesini durdurmak için ortaklaşa bir karar alamamasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

Rusya ve Çin, Cumartesi günü Suriye'deki şiddetin derhal sona ermesi çağrısında bulunan ve Suriye rejimi tarafından yapılan insan hakları ihlallerini kınayan karar tasarısını veto etmişti.

Ban, Güvenlik Konseyi'nin ortak karar alamamasının Suriye hükümetine sivilleri hedef alan saldırıları konusunda cesaret verdiğini söyledi.

Suriye'de binlerce kişinin soğukkanlılıkla öldürüldüğünü ifade eden Ban, "hafta sonu sivillerin yaşadığı yerlere ağır silahlarla saldırı düzenlenen Humus'ta tanık olduğumuz dehşet verici acımasızlık, önümüzdeki günlerde daha da kötü şeylerin yaşanacağını gösteriyor" dedi.

Ülkede yaşanan şiddet olaylarını kabul edilemez olarak tanımlayan Ban, Suriye'de giderek kötüleşen durumun tüm bölgeyi etkileyebileceği uyarısında bulundu ve "bu tehlikeli gidişata son vermek için daha kaç kişinin ölmesi gerekir" dedi.

aa



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs