En Sıcak Konular

Edirne'de taşkın nöbeti devam ediyor

8 Şubat 2012 20:39 tsi
Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesindeki İvonova Barajı'nın çökmesi üzerine debileri artarak Edirne'de yer yer taşkınlara neden olan Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki düşüş devam ediyor.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün düşüşe geçen Tunca Nehri'nin debisi 213 metreküp/saniye seviyesinden 95 metreküp/saniye seviyelerine geriledi. İki saat önce yapılan debi ölçümünde 1394 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi ise 1383 metreküp/saniye seviyelerine düştü.

Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesindeki İvonova Barajı'nın çökmesi üzerine debisi artan Tunca Nehri, önceki gün Sarayiçi mevkisinde yatağından çıkarak çevreye yayılmaya başlamıştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Balkan Şehitliği, Adalet Kasrı'nı su altında bırakmıştı. Dün sabah da İki Köprüarası mevkisinde dar olan nehir yatağından yayılan Tunca, bölgede yer yer taşkınlara neden olmuştu.

Tunca Nehri'nin yatağından çıkması nedeniyle Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri trafiğe kapatılırken, Tunca Köprüsü'nün giriş kısmına su dolması ulaşımda güçlük yaşanmasına neden olmuştu.

Bu arada sabah saatlerinden beri tarihi Tunca Köprüsü'nden küçük araçların geçişlerine izin verilmiyor.
Meriç Nehri ise Tunca ve Arda nehirlerinin birleştiği Süvari Köprüsü mevkisinde yatağının dar olan kısmından geri teperek çevreye yayılmaya başlamış Bosnaköy köyü çevresinde büyük oranda tarım arazilerini ve kavaklıkları sular altında bırakmıştı. Bölgedeki çiftlikler ve bazı işletmeler taşkından önce tahliye edilmişti.

Meriç Nehri yakınındaki Edirne İzzet Arseven Kent Ormanı'na da giren taşkın suları bazı yaşlı ağaçları kökünden söktü.

Edirne'de sıfırın altında yaşanan hava sıcaklıkları nedeniyle her iki nehirden çevreye yayılan sular dondu. Aşırı soğuklar, Tunca Nehri kenarında bekleyen basın mensupları, kurtarma ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Karaağaç Mahallesi'ndeki okullarda ve kamu kurumlarında sürdürülen tatil kararına yarın da devam edilecek. Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi taşkın nedeniyle geçici olarak Balkan Yerleşkesi'ndeki merkez kütüphanesine taşındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yarın kentte hava sıcaklığının eksi 5 ile eksi 9 derece arasında ve kar yağışlı olması bekleniyor.

aa

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs