En Sıcak Konular

Denktaş'ın mezarı anıt mezar olacak

8 Şubat 2012 19:45 tsi
KKTC Bakanlar Kurulu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Lefkoşa Cumhuriyet Parkı'nda bulunan mezarının anıt mezara dönüştürülmesine karar verdi.

KKTC Bakanlar Kurulu, bu amaçla İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını yetkilendirdi. Anıt mezar için yarışma açılacak.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığında, New York Greentree zirvesinin değerlendirildiği toplantının ardından Başbakan İrsen Küçük başkanlığında rutin toplantısını yapan Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlar, Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından açıklandı.

Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Eroğlu başkanlığında gerçekleştirdiği toplantısında Greentree'deki son Kıbrıs zirvenin ele alınıp görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade eden Çavuşoğlu, kurulun daha sonra olağan toplantısına devam ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu'nun Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın defin yeriyle ilgili geçen süreci de ele aldığını aktardı.

Bu kapsamda, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarının anıt mezar haline dönüştürülmesi için çalışma yapılmasına karar verildiğini açıklayan Çavuşoğlu, bu çalışmanın kurul tarafından yetkilendirilen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütüleceğini bildirdi.

Bu görevin en iyi şekilde yerine getirilerek Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'a yakışır bir anıt mezar yapılması için en kısa sürede ne gerekiyorsa yapılacağını vurgulayan Çavuşoğlu, anıt mezar için yarışma açılacağını ve seçilen projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Pazar günü AA'ya yaptığı açıklamada, anıt mezarla ilgili Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısından bir karar çıkmazsa, anıt mezarla ilgili proje çalışmasını kendilerinin yapacağını söylemişti.

Rauf Denktaş 13 Ocak'ta vefat etmişti.

aa

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs