En Sıcak Konular

Arap basınından müthiş benzetme!

8 Şubat 2012 19:12 tsi
Arap basını Lavrov'un Suriye ziyaretini, Primakov'un Irak ziyaretine benzetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye ziyareti, Arap basınında, Moskova'nın 1990'da Yevgeni Primakov'u Saddam Hüseyin'i ziyarete göndermesine benzetildi.

Şark El Evsat gazetesinin başyazarı Tarık El Humayed, "Rusya, Esad ve son öpücük" başlıklı bugünkü makalesinde Lavrov'un Suriye gezisini değerlendirdi.

Lavrov'un Esad'ı ziyaretini, Primakov'un Saddam'ı Kuveyt'ten çekilmesi için ikna etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarete benzeten El Humayed, şunları kaydetti:

"Bu gece dün geceye ne kadar da benziyor. Bu 'dün' yakın geçmiş de değil, kadim tarih de, 1990'da meydana gelen olaylardır. 2012'de, özellikle de Suriye'de, Rusya Dışişleri Bakanı ile istihbarat başkanının Beşşar Esad'ın ziyaretinden sonra olanları anlayabilmek için 1990'da meydana gelen olayları hatırlamalıyız."

"1990'da Sovyetler Birliği, bir son dakika diplomasi hamlesiyle Saddam Hüseyin'i Kuveyt'ten çekilmeye ikna etmesi için Yevgeni Primakov'u göndermişti. Moskova, bugün de aynı görevi üstleniyor: Son saniye görevi..." ifadesini kullanan El Humayed bugünkü durumda tek farkın Moskova'nın Beşşar Esad'ı bir başka ülkeden çekilmesi için değil, kendi halkını öldürmeye son vermesi için ikna etmeye çalışması olduğunu kaydetti.

Rusya'nın bugünkü düşünme biçiminin dünün Sovyetler Birliği ile aynı olduğunu savunan El Humayed, Esad'ın da dünün Saddam Hüseyini'ne benzediğini ama ''daha da kötü'' olduğunu öne sürdü.

Primakov'un Saddam'la görüşmesinin tek başarılı sonucunun sayıları 5 bini bulan Rus uzman ile ailelerinin Irak'tan tahliye edilmesi olduğunu hatırlatan El Humayed, "Lavrov'un Esad'ı ziyaretinin de benzer biçimde sonuçlanmasının kuvvetle muhtemel olduğunu ve bir 'veda öpücüğü' niteliği taşıdığını" yazdı.

aa





Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs