En Sıcak Konular

Atanamayan öğretmenlere umut verdi

8 Şubat 2012 17:17 tsi
Başbakan Erdoğan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Koncuk kabul sonrası şunları söyledii.

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede ataması yapılmayan öğretmenler konusunda ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında şartların zorlanabileceği izlenimi aldıklarını, ancak bu konuda bir rakamın telaffuz edilmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul etti. İsmail Koncuk, yaklaşık 1 saat süren kabulün ardından açıklamalarda bulundu.

Kabulde bir çok konuyu gündeme getirdiklerini belirten Koncuk, Başbakan Erdoğan'a bir rapor takdim ettiklerini bildirdi. Raporda, Sendika Kanunu ile ilgili Türkiye Kamu-Sen'in taleplerinin yer aldığını kaydeden Koncuk, şöyle konuştu:

''En önemli maddelerden bir tanesi, toplu sözleşmenin tarafları ve bu tarafların bütün konfederasyonlara değer verilmesi şeklinde dizayn edilmesini, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna konfederasyonların itiraz hakkının olmasını, konfederasyonların ayrı toplu sözleşmeye imza hakkı olmasını sayın başbakana ifade ettik. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yapılmasını istedik. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun şeklinin, bağımsız olması gerektiğini, Yargıtay 9'uncu Daire başkanının başkanlığında Hakem Kurulu oluşturulması gerektiğini ifade ettik. Sayın başbakan, Yargıtay 9'uncu Daire başkanının Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı olmasına karşı olduğunu ifade etti. Biz, Sayıştay başkanının da kabul edilebileceğini ifade ettik. 'En azından Sayıştay başkanı olsun' dedik.

Askeri iş yerlerinde çalışan, emniyet birimlerinde çalışan sivil memurların da sendika üyesi olması gerektiğini ifade ettik. Ama sayın başbakanımız, bu konuya da olumlu bakmadığını ifade etti. Ama diğer teklifimiz olan taraflar konusununda Çalışma Bakanlığı ya da TBMM'de komisyonlar tarafından bir değerlendirme yapılabileceği bize ifade edildi. Bunun yanı sıra 4/B'lilerin ve 4/C'lilerin problemlerini gündeme getirdik, emeklilerin problemlerini gündeme getirdik. Kimsenin emekli olmadığını, maaşlarının yarı yarıya düştüğünü; emeklilik konusunda tedbirler alınması gerektiğini ifade ettik.

Genç işsizlik oranının Türkiye'de çok fazla olduğunu, bilhassa ataması yapılmayan öğretmen konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuda ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında şartların zorlanabileceği izlenimini aldık ama ondan öncesinde bir atamanın yapılabileceğini böyle bir işaret sayın başbakandan almadık. Ama ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak. Şartları da biraz inşallah zorladık mı göndeririz.''

Belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmemesi

Kabulde, belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmesi konusunun hala çözülemediğini ifade ettiklerini anlatan İsmail Koncuk, bunların çözülmesi konusunda bir yaptırım uygulanması gerektiğini söylediklerini ifade etti. Koncuk, ''Sayın başbakan, bu konuda, belediyelerin bütçelerine devlet olarak katkıyı yaptıklarını, bu konuda belediye başkanlarının duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Ama tabii biz bir yaptırım yapılması konusunda hala ısrarcıyız. Bunları gündeme getirdik'' dedi.

Koncuk, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koncuk, ''randevu, Sendikalar Kanunu için özellikle mi alındı yoksa önceden mi alınmıştı?'' sorusuna, ''Hayır. Sendikalar Kanunu ile ilgili bir talebimiz değildi bu. Bütün kamu çalışanlarının problemlerini gündeme getirmek adına daha önceden talep ettiğimiz bir randevuydu. Heyet olarak talep ettik'' yanıtını verdi.

İsmail Koncuk, ''Öğretmen atamaları ile ilgili şartların zorlanabileceğinden bahsettiniz. Herhangi bir rakam telaffuz edildi mi?'' sorusu üzerine, ''Rakam telaffuz edilmedi. Ama ağustos ayında inşallah bekleyenlerin sayısına uygun bir sayı atanabilir. Bunu umut ediyoruz. En azından sayın başbakan da zannederim bu konuda şartları zorlayacağız. Öyle bir izlenim edindik'' diye konuştu.

AA

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,746 µs