En Sıcak Konular

Tan: Başbakan da KCK sanığı olur!

8 Şubat 2012 16:20 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Oslo'daki görüşmeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolladığını savunarak, ''O zaman Başbakan Tayyip Erdoğan da KCK sanığı konumuna gelir.'' dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 2012 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada, 'Kürtlere eğitim de dahil tüm haklarının verileceğini' söylediğini; ancak daha sonra Diyarbakır'da ''Kürtçe anadil gündemimizde yok.'' dediğini belirtti. Arınç'in daha sonra katıldığı bir televizyon programında, 'Kürtçe bir medeniyet dili mi? Kürtçe anadil kimin işine yarayacak?' dediğini ifade eden Tan, "Bir dilin medeniyet dili olup olmadığına kim karar verecek? Buna karar verecek merci siz değilsiniz, Bülent Arınç hiç değil. Arınç'ın özür dilemesi lazım. Eğer özür dilemezse kendisini medeniyet dışı ilan ediyoruz.'' diye konuştu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ile ilgili soru üzerine Tan, "PKK'nın bir numaralı sanığı Sabri Ok ile Oslo'da niye görüştün? O zaman sor, kim yolladı Fidan'ı? Başbakan Tayyip Erdoğan. Çünkü, çok açık. Fidan, 'Ben burada hükümet adına bulunuyorum' diyor. O zaman Başbakan Tayyip Erdoğan da KCK sanığı konumuna gelir. Bana göre de çok da iyi olur. Sen böyle yaparsan, KCK de böyle gelir senin boynuna geçer. Bana göre, KCK'nın bir numaralı sanığı Başbakan'dır. Komik bir durumdur, doğru değildir. Hadi bakalım bunu nasıl temizleyeceksin?" dedi.


CİHAN

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs