iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Bir tuhaflık var'

8 Şubat 2012 14:56 tsi
'Bir tuhaflık var' Bir anda düğmeye basıldı sanki...iyibilgi özel

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i telefonla arayarak ifadeye çağırdığını söyledi. Oysa bir gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, bu iddiaların doğru olmadığını söylemişti.

Üzerine KCK soruşturmasını yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirkan görevden alındı.

Ve son olarak, 22 gazi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Son olarak da Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, kendisini izleyen iki kişinin, ihbarı üzerine polis tarafından yakalandığını ve bu kişilerin MİT'ten olduklarının tespit edildiğini, twitter hesabından duyurdu.

Bunların hepsi 24 saat içinde oldu.

Bütün bunlar sonucunda, ister istemez, 'güvenlik, istihbarat ve adalet kurumları arasında bir iletişim eksikliği mi var?' sorusu dillendirilmeye başladı.

Konuyu MİT eski müsteşarı, uluslararası ilişkiler ve iktisat uzmanı Mahir Kaynak'a sorduk. İstanbul emniyetindeki gelişmelerden haberi olmadığı için o konuyu yorumlamak istemeyen Kaynak'a göre, şimdilik olan bitenin siyasi boyutu olduğunu söylemek zor. Ancak işin kamuoyuna aksettirilmesinde tuhaflık olduğu su götürmüyor.

"MİT Mensupları çoğu zaman kanun dışı kişilerle ilişki kurarlar. Örneğin PKK içinde PKK'lı gibi davrananlar olmasa, oradan nasıl haber alınacak? Niyetlerini, hedeflerini öğrenmek amacı ile çeteler, kişiler, örgütler ile ilişki kurulur. Kimi zaman sadece niyet okumak değil, telkinde bulunmak da zaruri olabilir. Onun için MİT mensuplarının ilişkileri çoğu zaman kanun dışı kimsilerle olur.

Şu anda yaşananlar büyük ihtimalle politik değil. Ancak işin kamuoyuna yansıyan kısmında bir tuhaflık var. Eğer bu yukarıda saydığımız yöntemlerle istihbarat toplanmasın diyorsanız, istihbarat kurumlarını lağvedersiniz. "

"Söyledikleriniz daha çok sahadaki görevliler için geçerli değil mi? Üst kademe yöneticiler bu tür ilişkilere girer mi?" diye sorduğumuzda, onlar için de bu tür şeylerin söz konusu olabileceğini söylüyor, Kaynak.

Ne olursa olsun, şu an emniyet ve istihbarat alanında yaşananlar, anlamlı bir okumaya henüz izin vermiyor.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 5,698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs