En Sıcak Konular

Müslüman Kardeşler katılmayacak

8 Şubat 2012 09:29 tsi
Müslüman Kardeşler sivil itaatsizlik eylemine katılmayacaklarını açıkladı...

Mısır'da bir çok grup ile üniversite öğrencileri tarafından yapılan sivil itaatsizlik eylemine, Halk Meclisi'nde ilk 3 sırada temsil edilen Müslüman Kardeşler'in Hürriyet ve Adalet Partisi, Selefi Nur Partisi ile Liberal Vefd Partisi katılmayacaklarını açıkladılar.

Daha çok Sol ve Liberal gruplar tarafından yapılan, üniversite öğrencileri tarafından da desteklenen "sivil itaatsizlik" eyleminin, Mübarek'in yetkilerini orduya devrederek istifa ettiği 11 Şubat 2011 tarihinin yıl dönümünde yapılması planlanıyor.

Sivil itaatsizlik çağrılarına, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı ve Mısır'ın tanınmış muhalif isimlerinden olan Muhammed El Baradey, muhalif 6 Nisan Hareketi tam destek veriyor.

Ülkenin en büyük siyasi grubu kabul edilen Müslüman Kardeşler ile Müslüman Kardeşler tarafından kurulan ve Halk Meclisi'nde en fazla sandalyeye sahip olan Hürriyet ve Adalet Partisi, mecliste temsil açısından ikinci sırada bulunan Selefi Nur Partisi ve üçüncü sıradaki Liberal Vefd Partisi, sivil itaatsizlik eylemlerine katılmadıklarını açıkladılar.

Müslüman Kardeşler İrşad Komitesi Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin yaptığı açıklamada, sivil itaatsizlik çağrılarının tehlikeli ve ülkenin geleceğine karşı olduğunu söyledi.

Hüseyin, Salı günü yapılması planlanan eylemin, zor durumda bulunan ülke koşullarını ve ekonomisini daha da kötüleştireceğini savunarak, "Biz barış içerisinde hak talep eden eylemlere karşı değiliz ama sabotaj istemiyoruz" diye konuştu.

Selefi Nur ile Liberal Vefd partileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, sivil itaatsizlik çağrılarının, ülkeye bir yarar getirmeyeceği görüşünü savunarak üyelerinin ve taraftarlarının bu eyleme katılmayacaklarını belirtmişlerdi.

Mısır Ordusu da Facebook sitesinden yaptığı açıklamada, "sivil itaatsizlik" çağrılarının, Mısır ekonomisini uçuruma çekeceği ve ülkeyi kaosa sürükleyeceğini savunarak çağrılara uyulmamasını istedi.

Çağrıyı yapan ve çoğunluğunu Sol ile Liberal grupların oluşturduğu toplam 76 örgüt ise ülkedeki askeri yönetimin sonlanması için "sivil itaatsizlik" eyleminin bir çıkış olduğunu savunuyor.

aa


Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs