En Sıcak Konular

Somali Devlet Bakanı Hüseyin, Türkiye'de

7 Şubat 2012 16:48 tsi
Somali Devlet Bakanı Ahmet Abdullahi Hüseyin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret etti.



Görmez, makamında gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Somali ile tarihi ilişkiler bulunduğunu ama son dönemde bu ülkeyle Türkiye'nin akraba olduğunu söyledi.

''Akrabalığımız pekişmiş oldu, daha da pekişecek'' diyen Görmez, kısa süre önce Somali'den din görevlileri ve öğrencilerin bulunduğu 450 öğrencinin geldiğini anımsattı.

Görmez, bu öğrencilerden bazılarının 5, bazılarının 10 yıl sonra Türkiye ile Somali arasında, Afrika Kıtası arasında güzel bir elçi olacağı görüşünü dile getirdi.

Büyük bir kısmının master ve doktoralarını da yaparak ülkelerine dönmeleri gerektiğine inandığını anlatan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Somali'deki çalışmalarına değindi. Görmez, Somali'deki tarihi bir caminin restorasyon çalışmalarına da destek olacaklarını belirtti.

Konuk Bakan Hüseyin ise Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed'den Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selam getirdiğini söyledi.

Hüseyin, Başbakan Erdoğan'ın Somali'ye ziyaretinin birçok alanda kapı açtığını ve birçok kurumun, sivil toplum örgütünün ülkeye gelmesine vesile olduğunu belirterek, yardımların başlangıcını ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığıyla aralarındaki çalışmaların daha teknik şekilde olmasını istediklerini anlatan Hüseyin, din işlerinden sorumlu olduklarını ancak halkın sorduğu birçok soruya cevap veremediklerini belirterek, bakanlık ve başkanlık çalışanlarının bir araya gelmesi ve koordineli şekilde çalışmaların yürütülebilmesi için destek istedi.

Ülkede camilerin onarılması, yeni cami ve okulların yaptırılmasıyla ilgili taleplerde bulunduklarını ve destek beklediklerini vurgulayan Hüseyin, Başbakan Erdoğan'ın Filistin davasının Türk halkının davası olduğunu söylediğini, kendilerini de Somali'nin davasının da Türkiye'nin davasına dönüşmesini istediklerini bildirdi.

Görmez, daha sonra konuk Bakan Hüseyin'e Kur'an-ı Kerim hediye etti. Görüşmeye Somali'nin Ankara Büyükelçisi Hilal Muhammed Aden de eşlik etti.

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs