En Sıcak Konular

Bağış'a AP'den destek

7 Şubat 2012 14:33 tsi
''1915'te Ermenilere soykırım yapılmamıştır'' şeklindeki açıklaması nedeniyle İsviçre'nin Zürih savcılığının hakkında soruşturma başlattığı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten

Bağış'la görüşmesinin ardından İsviçre ve Fransa'nın ifade özgürlüğünü mahkemeler yoluyla kısıtlamaya yönelik çabalarını eleştiren Oomen-Ruijten, ''Herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilmelidir'' dedi.

1915 olaylarıyla ilgili Türkiye'nin arşivlerinin açılarak ortak tarih komisyonunca incelenmesi önerisine destek veren Raportör Oomen-Ruijten, ''İsviçre'de olsun, Fransa'da olsun Avrupa'da ve Türkiye'de herkes düşündüğünü hiçbir kısıtlama olmadan söyleyebilmelidir'' dedi.

Türkiye'de de ifade özgürlüğü noktasında bazı sorunlar bulunduğunu savunan Oomen-Ruijten, AP Dış İlişkiler Komitesi'nin gündeminde bulunan son Türkiye taslak raporu bunlara da dikkat çektiğini dile getirdi.

Oomen-Ruijten, bazı AP üyelerinin kaleme aldığı Türkiye raporu taslağına 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını dahil etme girişimlerini onaylamadığını belirterek, ''sonucu oylamada göreceğiz'' dedi.

Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülmeye devam eden Türkiye raporu taslağında Türkiye ve Ermenistan'a, imzaladıkları protokolleri önşartsız onaylayarak ilişkileri normalleştirme yönünde adım atmaları ve sınırın açılması çağrısı yapılıyor.

''Yunanistan'a yardım etmek istiyorsanız vizeleri kaldırın''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Avrupa Parlamentosu'nun ikinci büyük siyasi grubu Sosyalistlerin Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinde ''Yunanistan'a gerçekten yardım etmek istiyorsanız, Türkiye'ye vize serbestisi için çalışın'' mesajını verdi.

Bağış ve Swoboda, görüşme öncesinde basın görüntü alırken Yunanistan'la ilgili izlenimlerini paylaştı.

Swoboda'ya 2 hafta önce Yunanistan'ı ziyaret ettiğini ve krize rağmen Yunan halkını mutlu gördüğünü anlatan Bağış, ''Şu anda en çok ihtiyaç duydukları şey Türk turistlerin gelmesi ve ekonomilerini canlandırması. Bunun için vizelerin kalkması gerekiyor. Yunanistan'a gerçekten yardım etmek istiyorsanız Türkiye'ye vize serbestisi için çaba göstermelisiniz'' dedi.

Kaynak: AA

Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,987 µs