En Sıcak Konular

TFF Başkanlığı için ilk resmi aday!

7 Şubat 2012 10:56 tsi
Trabzonspor'un eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı...

Hacıosmanoğlu, TFF'nin İstinye'deki merkezine gelerek adaylık dilekçesini yetkililere verdi.

Başkan adayı Hacıosmanoğlu, adaylığıyla ilgili federasyon binasının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Müracaatımızı yaptık. Umarım Türk futbolu için hayırlı olur. Trabzonspor Kulübü'nde de aynı şekilde bağımsız aday olmuştum. Bir örnek olsun diye Türk futboluna da aynı şekilde aday oldum. Bugün de federasyonda resmileştirdim. Türk futboluna örnek olması adına, herkesin bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Türk futbolunda yaşanan sıkıntının nedeninin, kuralları uygulama iradesinin bulunmaması olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, bunun önüne de kendi projeleriyle ortaya çıkacak bağımsız adaylardan geçtiğini anlatarak, özetle şöyle konuştu:

''Türk futbolunun kaosa gitmesinin sebebi... İnsanlar bir araya toplanıp, bir insan üzerinde uzlaşıyor, onu başkan adayı gösterip sonra da onun listesine koydukları, koyamadıkları, kurullarına koydukları, koyamadıkları insanlarla ilgili kavgalarla geçiyor. O kurullar, yönetim ve başkan da toplama yöntemle oluştuğu için bir taraftan çekiştiriliyor, karar da alınamıyor. Normalde demokrasilerde adaylar projeleriyle ekipleriyle ortaya çıkar. Yapacaklarını anlatır. Onları kamuoyu ile paylaşır ve sonra da onları uygulamaya koyarlar. Uygulamaya koyarken de iradesini gösterirler. Kendi iradesiyle başkan olduğu için, o iradeyi de ortaya koyup ve kuralları da harfiyen uygularlar.

Bugün Türk futbolundaki asıl sıkıntı budur. Kuralları uygulamak için gelecek insan, benim gibi bağımsız çıkmalı. Yarın Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı var. Oradan çıkacak ismi değil de, eğer Türk futboluna hizmet etmek isteyen insan varsa, kendine güvenen insan varsa ortaya çıkmalı. Türk futbolu kaosta diyorlar, Türk futbolu kaosta değil, karar verilemediği için Türk futbolu kaos yaşıyor. Karar verecek insanlar da kulüpler birliğinden veya farklı yerlerden işaret bekleyip de aday olmayı değil, kendine olan güveniyle ve inancıyla ortaya irade koyabilecekse şimdiden aday olsun. Ben Türk futboluna örnek olsun diye bunu yaptım. Hayırlı olsun inşallah. 27 Şubat'taki kongrede inanıyorum ki Türk futbolu kendi iradesiyle yönetecek bir başkan seçecek. Umuyorum ki Türk futbolu bu yaşadığı kaosları tekrar yaşamasın. Sadece yönetirken ortaya irade koymanız gerekiyor. Bu iradeyi koyamadığınız için bugün bu kaos var. Bu iradeyi ortaya koyacak bir başkan olduktan sonra Türk futbolunun kaosa da gireceğini sanmıyorum. Tam aksine çok kısa sürede düzlüğe çıkacağına inanıyorum.''

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin bu iradeyi ortaya koyup koyamadığı sorusuna, ''Türk futbolu için bağımsız aday olursanız,  yönetiminizi kendiniz belirlerseniz, birilerine bağımlı olmazsanız karar verirsiniz. Sizi birileri oraya götürdüğünde, karar verdiğinizde birisi bir yerden çekiştirir, öbürü öteki taraftan çekiştirir, karar vermek zorunda kalırsınız. Sayın Mehmet Ali Aydınlar da bu sorunu yaşadı. Ama irade ortaya koysaydı....Tamam sizi insanlar seçip oraya koymuş olabilir ama yine de irade ortaya koyabilirdi. İrade eksikliğinden dolayı şu anda Türk futbolunda kaos var deniliyor. Türk futbolunun kitabında yazan kuralları uygularsanız ortada kaos kalmaz'' şeklinde cevap verdi.

Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileriyle de görüştüğünü kaydeden Hacıosmaoğlu, bunun yanı sıra futbolun içinden birçok insanla da görüştüğünü anlatarak, ''Etkili insanlarla da görüşüyorum. Tabi ki onlarda kendi aralarında konuşacaklar. Bir karar verecekler. Ama biliyorsunuz ki en son kongrede yine karar verilmişti, başkanın aldığı oy ortada. Böyle bağımsız bir aday çıkmıyordu. Ben bir bağımsız aday olarak ortadayım. Kongrede sandıktan neyin çıkacağını hep beraber göreceğiz'' diye konuştu.

Fenerbahçe yönetimiyle davalık olduğunun hatırlatılması üzerine de Trabzonsporlu eski yönetici, Fenerbahçe Kulübü ile davalık olmadığını belirterek, ''Fenerbahçe Kulübü'nden çoğunluğu akrabamdır, dostumdur. Fenerbahçe'nin bazı yöneticileriyle davam olmuştu. Onların hepsi takipsizlikle sonuçlandı. Hakkımda açtıkları davalar vardı. Bizi Fenerbahçe düşmanı olarak insanların görmesinin bir manası yok. Fenerbahçe'nin yüzde 80'i benim dostum, akrabam, arkadaşım. Ama içindeki bazı yöneticilerle bazı problemlerim olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor camiasından da olumlu tepkiler aldığını anlatan Hacıosmanoğlu, ''Sadece Trabzonspor camiası da değil, bugün sanal ortama baktığımız zaman Türkiye'de her camiadan insanların 'Bu işi Hacıosmanoğlu çözer' diye yorumları var. İnşallah Allah bu görevi bize nasip ederse, biz de onların bu düşüncelerine ne kadar layık olduğumuzu göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs