En Sıcak Konular

Türkiye'nin kazanacağı bir on yıl

7 Şubat 2012 08:19 tsi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, ''Türkiye'nin kazasız, belasız, etrafındaki tuzaklara düşmeden kazanabileceği bir 10 yıl, gelecek için çok önemli'' dedi.

Avcı, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nce düzenlenen ''Pazartesi Konuşmaları'' adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, siyasetin, düşünceleri karşıdakine kabul ettirme sanatı olduğunu ve bunun seyislikle aynı kökten geldiğini söyledi.

İslam kültürünü, farklı kültür çevrelerinden ayıran temel özelliğin, Müslüman birinin günde 5 defa nerede yer aldığını ve hangi vakitte bulunduğunu sürekli test etmesi olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:

''İslam medeniyeti, hiçbir ümmette olmayan bir mekan ve zaman dikkatini sürekli diri tutmak zorunda olan bir medeniyet.

Dolayısıyla Müslümanların yaşadığı beldelerde ortaya çıkan kültür verimleri, başka kültür çevrelerinde ortaya çıkan kültür verimleriyle karşılaştırılmayacak bir zaman ve mekan duyarlılığını yansıtıyor. Tepeden tırnağa zamanın ve mekanın algılarına bağlı farklılıklar gösteriyor. Bu sanayi devrimine kadar böyle gidiyor. Sanayi devrimiyle birlikte bütün dünyada tekdüze bir zaman ve daha niteliksiz bir mekan anlayışının tasallutu altında şaşalıyor.''

-''Gelecek 10 yıl çok önemli''-

Avcı, sanayi devriminin ardından farklı gerekçelerle yeryüzünde çok incelikli bir zaman ve mekan anlayışının süpürülmesine varabilecek bir saldırı yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Biz bu saldırının en ön safında olan bir milletin çocukları olarak bundan çok yaralı, bereli çıktık ve hala o saldırının artçı şoklarını yaşamaya devam ediyoruz. Birinci Dünya Savaşı aslında bu topraklarda bütün bu sözünü ettiğimiz inceliklerin sonunu getirmeye yönelik bir saldırının ifadesiydi. Bunda da büyük ölçüde başarılı oldukları söylenebilir. Çanakkale ve Sakarya savaşlarında da bu değerleri yeniden üretmeyi ümit edebileceğimiz nesiller biçildiği için Türkiye kendini toparlamakta çok zorlandı ve hala da zorlanmaya devam ediyor. Ama her şeye rağmen paçayı büsbütün kaptırmadığımız için bu politik şemsiyenin altında yeniden kendi verim, zaman ve mekan telakkilerimize uygun arayışlara fırsat bulabilecek bir döneme girebileceğimiz ümidinin peşindeyiz.''

Son genel seçimde kendini siyasetin içinde bulduğunu dile getiren Avcı, ''O günden sonra söylediğimiz bir şey var: 'Kendimiz için bir şey istiyorsak namerdiz ama Türkiye'ye bir 10 yıl lazım'. Türkiye'nin kazasız belasız, etrafındaki tuzaklara düşmeden kazanabileceği bir 10 yıl, gelecek için, biraz önce bahsettiğim belada son noktayı koymamız için çok önemli. Ben önümüzdeki yıllarda bu yılları verimlendirecek olan genç arkadaşlardan çok ümitliyim'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, Avcı'ya lüle taşından tespih hediye etti.
Yoğun ilgi gösterilen etkinliğe AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, merkez Odunpazarı ilçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da katıldı.


AA



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs