En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan'a liste şoku

7 Şubat 2012 08:08 tsi
Abdullah Öcalan'a liste şoku PKK infazlarını soruşturan komisyon başkanı Ayhan Sefer Üstün, gerekirse Abdullah Öcalan’la da görüşeceklerini açıkladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon raporunu Meclis tatile girmeden tamamlayacak. Başkan Sefer Üstün, çalışmaları hızlandıracaklarını açıkladı. Üstün,  "Alt komisyon, Abdullah Öcalan veya Şemdin Sakık gibi isimleri  dinleyebilir mi?" sorusuna "Cezaevinde bulunan ömür boyu hapse mahkum isimlerle de görüşülebilir" karşılığını verdi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 'Terör ve Şiddet Olayları Kapsamından Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonu' alan çalışmalarını hızlandırıyor. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, BUGÜN'e yaptığı açıklamada, komisyonun raporunu, Meclis tatile girmeden tamamlama kararlılığında olduğunu söyledi.

CEZAEVİ GÖRÜŞMELERİ OLABİLİR

Terör örgütü PKK saldırısı sonucu yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin yakınlarının yanı sıra terör örgütüne katılanların aileleri ile de görüştüklerini belirten Üstün, bundan sonraki süreçte alandaki çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

Üstün,  "Alt komisyon, bu kapsamda Abdullah Öcalan veya Şemdin Sakık gibi isimleri de dinleyebilir mi?" sorusuna önemli bir yanıt verdi. Üstün, "Şu anda cezaevinde bulunan ömür boyu hapse mahkum isimlerle de görüşülebilir" dedi.

İLLERE GİDİLECEK

AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li vekillerden oluşan alt komisyonun yerel düzeydeki alan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Üstün, "İllere gidilecek. PKK tarafından öldürülen Karayolu işçisinin ailesiyle de, dağda ölen teröristin ailesiyle de görüşülecek. Arzumuz, çalışmaların Meclis tatile girmeden tamamlanması. Kamuoyu bu komisyonun çalışmalarından sonuç bekliyor. Eğer çalışmalar uzarsa gündemden düşer. Bence zamanlaması Meclis'in tatile girmeden tamamlanması yönünde olmalı" ifadelerini kullandı.



DÜNYA KAMUOYUNA SUNACAĞIZ

Üstün, hazırladıkları raporu dünya kamuoyuna da yansıtmak istediklerini vurguladı. Üstün, şöyle devam etti: "Bu rapor ile son 30 yıldaki tüm yaşam hakkı ihlallerini ortaya koymak istiyoruz. Terör nedeniyle kaç insanın hayatını kaybettiği kesin olarak bilinmiyor. Bu sayı, raporda netleşecek. İkincisi komisyona bilgi veren ailelerin özel hikayelerinden kamuoyunun haberdar edilmesini amaçlıyoruz. Meseleyi, insani boyutuyla hem dünyanın hem de Türkiye kamuoyunun gündemine bu yönüyle de sunmayı amaçlıyoruz. İnsan hikayeleri konuya bakışı değiştirecektir."

Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,216 µs