En Sıcak Konular

CHP'li muhaliflerden kurultay itirazı

6 Şubat 2012 17:47 tsi
Eski CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ile bazı kurultay delegeleri, genel merkeze verdikleri dilekçe ile, 1 Mart’taki kurultay ilanının iki gün olarak yapılmadığı gerekçesiyle itiraz ettiler.

Eski CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ile bazı kurultay delegeleri, genel merkeze verdikleri dilekçeyle, 1 Mart’taki kurultay ilanının iki gün olarak yapılmadığı gerekçesiyle, yeni bir ilanla hukuka ve yönetmeliğe uygun duyurunun yapılması istediler. Delegeler, söz konusu “hukuksuzluğun” giderilmemesi halinde, yargı yoluna başvuracakları uyarısında bulundular.

Yıldızlı ile bazı kurultay delegeleri, ikinci kez genel merkeze ihtarda bulundular. Yıldızlı tarafından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilmek üzere verilen dilekçede, 26 Şubat kurultayının gündeminin ilan edildiği, 31 Ocak tarihli kurultay çağrısının, Siyasi Partiler Kanunu’na ve Kurultay Yönetmeliği’ne aykırılık içerdiği belirtildi. Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/9 maddesinde “İlk çağrı üzerine yapılan toplantıda, toplantı yeter sayısı bulunamıyorsa, ikinci çağrı üzerine yapılacak toplantıda yeter sayı aranmaz” denilerek çoğunluk sağlanamadığı takdirde ilanda yeter sayı aranmayacak olan ikinci toplantının da belirtilmesi koşulu getirildiği hatırlatılan dilekçede, 31 Ocak tarihli çağrının “hukuken de şeklen de sakat” olduğu ifade edildi. Çağrının gündeminde “netlik, açıklık” olmadığı belirtilerek, beşte bir imza sahiplerinin taleplerinin ne olacağının ise belirsiz olduğunu kaydedilirken, 1 Mart’taki kurultay ilanında ise imza sahiplerinin iradelerinin, hukukun ve yasanın yok sayıldığı ifade edildi.

-YARGI YOLU UYARISI-

CHP Kurultay Yönetmeliği’nde de “Duyuruda ilk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantının yeri, günü, saati ile toplantıda çoğunluk aranmayacağının” belirtildiği vurgulanan dilekçede, yeni bir ilanla hukuka ve yönetmeliğe uygun duyurunun yapılması istenerek şunlar kaydedildi:

“Sayın Genel Başkan ve kimi Genel Başkan Yardımcılarının beyanlarından 26 Şubat 2012 Kurultay’ı yapıldıktan sonra 1 Mart 2012 Kurultay’ının yapılmayacağı gibi izlenim yansımaktadır. Bugüne kadar yapılan kanuna, tüzüğe ve Kurultay Yönetmeliği’ne aykırı davranışlara bir yenisinin ekleneceğine ihtimal vermek istemiyoruz. Yukarıda değinilen hukuksuzlukların giderilmemesi halinde her iki kurultay da hukuki meşruiyetten uzak yapılmış olacaktır. Böyle bir durumda hak sahibi delegelerin yargı yoluna başvurmaları kaçınılmaz olacaktır.”

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs