En Sıcak Konular

Kar geri geliyor

6 Şubat 2012 13:52 tsi
İstanbul'da ise salı gecesinden itibaren kar bekleniyor. İşte il il hava tahmini raporu...

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbullulara kötü haber:

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Düzce, Bolu, Karaman, Aksaray, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise salı gecesinden itibaren kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yurdun batısında görülecek yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), başta Muğla'nın kıyı ilçeleri olmak üzere Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BATI AKDENİZ ve BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Akdeniz’de bugün öğle saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgarın, akşam saatlerinden sonra 6 ila 8, gece saatlerinden 7 ila 9 kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına 07.02.2012 akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Batı ve Orta Karadeniz'de Pazartesi öğle saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgarın, akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs