En Sıcak Konular

Irak'taki siyasi kriz aşılıyor

6 Şubat 2012 11:06 tsi
Irak'ta eski Başbakan İyad Allavi başkanlığındaki El Irakiye bloku, 2 aydır yaşanan krizin aşılması için Bakanlar Kurulu toplantılarına tekrar katılma kararı aldı.

El Irakiye'nin kurmaylarından ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El Irakiye'nin kurmayları ile El Irakiye'den bakanların dün gece Irak Milli Meclisi Başkanı Usame Nuceyfi başkanlığında toplandığını ve yapılan toplantıda Bakanlar Kurulu toplantılarına tekrar katılma kararının alındığını belirtti.

Salihi, 2 aydır devam eden Bakanlar Kurulu boykotunun sona erdirilmesinden sonra El Irakiye'nin 8 bakanının Bakanlar Kurulu toplantısına katılacağını söyledi.

Bu arada, El Irakiye bloku, siyasi krizin aşılması için Milli Meclis oturumlarına tekrar katılacağını 29 Ocak'ta açıklamasıyla ilk adımı atmıştı.

Irak'taki siyasi kriz, El Irakiye bloku içinde 17 Aralık'ta yapılan toplantı ve istişarelerden sonra Başbakan Nuri Maliki'nin devleti yönetim biçiminden duyulan rahatsızlıktan dolayı Irakiye üyelerinin Milli Meclis içindeki üyeliklerini askıya alma kararı almasıyla başladı.

Başbakan Nuri El Maliki'nin, aynı gün meclise gönderdiği talepte, Başbakan Yardımcısı Salih El Mutlak'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesi üzerine gerginlik tırmandı. Gerginliğin artmasından sonra Mutlak, 19 Aralık'ta hükümetteki Irakiye üyesi bakanların Bakanlar Kurulu toplantılarını boykot ettiğini açıklamıştı.

Irak Yüksek Yargı Konseyi'nin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ve korumaları hakkında tutuklama ve seferden men etme kararı vermesiyle gerginlik iyice artmıştı.

aa

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs