En Sıcak Konular

CHP'de baskı iddiaları istifa getirdi

6 Şubat 2012 09:09 tsi
CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Yunus Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, delege seçimlerinde baskı yapıldığını öne sürerek istifa etti.

Özdemir, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve partililerin katılımıyla ilçe binasında düzenlediği toplantıda, göreve geldikleri günden bu yana yapılan yerel ve genel seçimler ile referandumda başarı gösterdiklerini söyledi.

Bu başarının genel merkezin yaptığı araştırmayla tescillendiğini ifade eden Özdemir, Yenişehir'in Türkiye'nin en başarılı ilk 10 ilçesinden birisi ilan edildiğini belirtti.

Tek amaçlarının CHP'nin çıtasını yükseltmek olduğunu kaydeden Özdemir, ''Bu duygularla başlayan kongre döneminde delege seçimi takvimimizi ilçe örgütü olarak tüm örgütler gibi biz de başlattık. CHP İl Başkanlığına sunduğumuz delege seçim yerleri ve tarihleri 6 kez sunmamıza rağmen ancak kabul edilebildi'' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinde görev yapan bir daire başkanının 2 yıl sonra yapılacak yerel seçimler için şimdiden Yenişehir belediye başkan aday adaylığını ilan ettiğini öne süren Özdemir, şöyle konuştu:

''Bu kişi ve birlikte hareket ettiği diğer daire başkanları ile müdürler, Büyükşehir Belediyesinin kendilerine bağlı birimlerinin tüm olanaklarını delege seçimlerine yönelik baskı unsuru olarak kullanmışlardır. Bunları yapanlar bizlerle aynı partide olduğunu sandığımız arkadaşlarımızdır. Daha fazla partinin ve üyelerin yıpranmaması için bu yapılanları protesto edip delege seçimlerini bu koşullarda sürdüremeyeceğimizi ilan ederek, ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifa ediyoruz.''


AA

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs