En Sıcak Konular

Savcı Öz'e kritik görev

6 Şubat 2012 08:09 tsi
Savcı Öz'e kritik görev Odatv soruşturmasını yürütürken HSYK tarafından özel yetkileri alınarak Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanan Zekeriya Öz'e yeni görev.

Öz, artık İstanbul'da Kaçakçılık ve Narkotik'ten sorumlu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz için yeniden hareketli günler...Öz artık İstanbul'da uyuşturucu baronları ve kaçakçılara karşı görev yapacak... Öz, geçen yıl Odatv soruşturmasını yürütürken özel yetkileri alınıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne terfi ettirilmişti. Öz'e Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın inşatının sorumluluğu verilmişti. Başsavcı Vekilliği, ardından da inşaattan sorumlu tutulması pasif görev yorumlarını beraberinde getirmişti. Öz, inşaat tamamlandıktan sonra arşivden sorumlu Başsavcı Vekilliği görevini üstlendi. Yaklaşık 10 aydır önemli soruşturmalarda adı geçmeyen Öz, son göreviyle yeniden kendisinden söz ettirecek. Çünkü Öz artık İstanbul'da yürütülecek kaçakçılık ve narkotik soruşturmalarında yetkili isim. Kritik soruşturmalarda görev alacak savcıları o belirleyecek, soruşturmaları denetleyecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Öz, Adli Sicil Kayıtları'ndan da sorumlu olacak.

TÜRKİYE ONU ERGENEKON'LA TANIDI
Türkiye, Öz'ü 2007'de Ümraniye'deki bir gecekonduda bulunan 27 el bombasıyla start alan Ergenekon soruşturmasıyla tanıdı. Üç Ergenekon iddianamesini Öz hazırladı. 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davasının iddianamesinde yine imzası vardı. Hükümet aleyhine kara propaganda amacıyla kurulduğu iddia edilen sitelerle ilgili soruşturmayı da başlatan savcı yine Öz'dü. Öz, aralarında emekli Org. Hasan Iğsız'ın da olduğu 19 kişiyi ifadeye çağırmıştı. O dönem emekli Org. İlker Başbuğ'u da ifadeye çağıracaktı. Görevden alınınca Başbuğ'u yeni savcı sorguladı ve Başbuğ tutuklandı. Öz, Odatv soruşturmasını başlattıktan yaklaşık 2 ay sonra HSYK'nın 29 Mart 2011 tarihli kararnamesiyle Başsavcı Vekilliği'ne atandı.

akşam

Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,685 µs