En Sıcak Konular

Suriye Konsolosluğu'na molotoflu saldırı girişimi

4 Şubat 2012 08:47 tsi
İstanbul Suriye Konsolosluğu'na molotofkokteylli saldırı yapılmak istendi. Polis ekipleri, saldırı yapmak üzere olan 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Suriye'nin Humus kentinde 200'ün üzerinde kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen bir grup da konsolosluğun önünde toplandı.

Şişli Harbiye Mahallesi Maçka Caddesi üzerinde bulunan Suriye Konsolosluğu'na saat 04.00 sıralarında molotofkokteyli atmaya çalışan 5 kişi, nöbetçi polisler tarafından yakalandı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, konsolosluk önünde nöbet tutan polis ekipleri şüpheli 5 kişiyi izlemeye başladı. Şahısların yanlarında getirdiği molotofkokteyllerini yakmaya çalıştığını gören polisler hemen harekete geçti. Bölgeye takviye ekip de isteyen nöbetçi polisler, şahısları saldırıyı gerçekleştirmeden yakaladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibiyle birlikte itfaiye de sevk edildi.

Suriye uyruklu oldukları belirlenen 5 kişi gözaltına alınarak Harbiye Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Polis, şahıslarla birlikte 3 adet molotofkokteyli ve sapan ele geçirdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri karakola gelerek ele geçirilen malzemeler üzerinde çalışma yaptı. Çevrede incelemelerini artıran polis ekipleri, şüpheli gördükleri şahısları kimlik kontrolünden geçirdi. Suriye uyruklu bazı şahıslar da detaylı incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

HUMUS'A YÖNELİK SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü, Beşşar Esed'e bağlı askeri güçlerin Humus kentinin Halidiye bölgesini bombaladığını, ölü sayısının 217'ye yükseldiğini duyurdu. Örgüt, ölenlerin arasında kadın ve çocukların bulunduğunu, 700 kadar kişinin de yaralandığını bildirdi. Türkiye'de yaşayan çoğu öğrenci bir grup Suriyeli de saldırıları protesto etmek amacıyla Suriye Konsolosluğu önünde toplandı. Protestocu grup, ölü ve yaralı sayısının belirtilenden daha fazla olduğunu iddia etti. Polis, konsolosluk çevresindeki önlemlerini artırdı.

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs