En Sıcak Konular

Kışanak'tan Genelkurmay'a jet cevap

3 Şubat 2012 17:24 tsi
Kışanak, 'Üç paşayı güdemiyorsun' sözleri nedeniyle hakkında hukuki süreç başlatılmasına, 'Bu katliamın sorumluları ortaya çıkartılıp 'katliamcı' olarak yargılansın, ben de bu suçu işlediğimi kabul edip cezama razı olacağım' diye tepki gösterdi.

BDP’li Kışanak partisinin son grup toplantısında Uludere olayıyla ilgili istihbarat tartışmasını eleştirmiş, “Üç paşayı güdemiyorsun, halkı kandırarak güdeceğini zannediyorsun” demişti. Genelkurmay Başkanlığı bu sözleri "esefle karşıladıklarını" belirterek hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. TSK’nın açıklamasını ANKA’ya değerlendiren Kışanak, “Benim Başbakan’a hitaben söylediğim sözler hakaret içermiyor. Başbakan’ın 'üç koyunu güdemiyor' diyerek halkı koyun yerine koyması suç olmuyor da Başbakan’ın idaresi altında, onun direktifleri ile hakaret eden askeri yetkililerle ilgili bir söz niye hakaret oluyor. Ben orada herhangi bir şahsı kastetmedim. Uludere katliamıyla ilgili bir değerlendirme yaptım” dedi.

Uludere olayındaki istihbarat tartışmalar üzerine bu konuşmayı yaptığını belirten Kışanak, “Başbakan’ı ‘istihbarat vardı vurduk’ diyerek yanıltanlar kimse, ortaya çıksın ya da bu işi birlikte tezgahladılarsa onu söylesinler. Bu katliamın sorumluları kimse ortaya çıksın, onlar ‘katliamcı’ olarak yargılansın, ben de o zaman bu suçu kabul edip cezama razı olacağım” dedi. Kamu vicdanının sürecin ortaya çıkartılması için söylenmiş bu sözleri hakaret olarak kabul etmeyeceğini savunan Kışanak, küçültme, hakaret amacı ile değil vahim bir katliamın sorumlularının ortaya çıkartılması için söylenmiş bir söz olduğunu söyledi.

HUKUKİ SÜREÇ BUGÜN BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığı, bugün yaptığı açıklama ile bir siyasi parti yöneticisinin parti grup toplantısındaki sözleriyle ilgili hukuki süreç başlatıldığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, “Bir siyasi parti yöneticisinin, partisinin grup toplantısında 'üç paşayı güdemiyorsun' şeklindeki söylemi TSK tarafından esefle karşılanmış ve sarf ettiği sözlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a seslenmiş ve, “Halka yalan söylemek en büyük siyasi ahlaksızlıktır. Kürt sorununu terör olarak nitelemek de cahilliğin daniskasıdır. Kürk sorununu terör sorunu olarak görüp ’şiddet ve baskıyla çözeceğim’ diyorsan, cahillik budur. Ortada cehalet, samimiyetsizlik varsa, bunlardır. Bir halkın taleplerini görmemek, demokrasinin ne olduğunu anlamamak, siyasi sorunu tankla, copla bastıracağını, bitireceğini zannetmek cahilliktir. Başbakan, ’beş, on koyunu güdemezler’ diyor. Biz halkı koyun gibi gütmeyi değil onların emrinde olmaya, taleplerini gerçekleştirmeye adayız. Üç paşayı güdemiyorsun, halkı kandırarak güdeceğini zannediyorsun" demişti.

Kaynak: Ajanslar




Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs