En Sıcak Konular

Metiner: CHP ve BDP samimi değil!

3 Şubat 2012 16:31 tsi
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP ve BDP'nin faili meçhuller konusunda samimi tavır içinde olmadığını söyledi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Metiner, Türkiye'de 17 bin insanın faili meçhul cinayete kurban gittiğinin ifade edildiğini belirterek, Diyarbakır'da 28 kafatası ve kemiklerin çıkmasının olayın bir boyutu olduğunu, bölgede neresi kazılsa cesetlerin çıktığını ifade etti.

Bu cinayetlerin faillerinin aslında bilindiğini, ama insanların ''ülkedeki korku imparatorluğu'' yüzünden faili meçhul olarak adlandırdığını anlatan Metiner, AK Parti iktidarında bunlardan hesap sorulduğunu savundu.

Geçmişte Güneydoğu'da görev yapan ve adı faili meçhullere karışan insanların Ergenekon davasında yargılandığını ve Silivri Cezaevinde olduğunu anlatan Metiner, ''CHP bir yandan Mecliste Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasını isterken, öbür taraftan da Ergenekon için 'fasa fiso' deyip, AK Parti karşıtlarının Silivri Cezaevine tıkıldığını söylüyor. CHP'nin bir samimiyet sorunu var, olaya ilkesel bakmıyor'' diye konuştu.

Metiner, konuyla ilgili araştırma önergelerini reddetmelerinin Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı oldukları anlamına gelmediğini belirterek, ''Günü geldiğinde böyle bir komisyonu kurar ve etkin çalıştırırız. Ama zaten biz faili meçhuller konusunda gerekeni yapıyoruz'' dedi.

BDP'nin ''Öcalan'ı kendi iradesi olarak kabul ettiğini'' ifade eden Metiner, ''Öcalan, 'Kürt meselesinde çözüm isteyenler Ergenekon davasında AK Parti tarafından cezaevine tıkıldığını' söylüyor. Ben soruyorum; Kürt meselesinde çözüm istediği için Silivri'de olan kim var? BDP; Temizöz, Ergenekon davasına, PKK'nin cinayetlerine niye sesini çıkartmıyor? Hrant için 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek sokaklara çıkan BDP'li milletvekilleri, niye 'hepimiz Orhan Miroğluyuz, Kemal Burkayız, Şıvan Perveriz demiyor?'' diye konuştu.

Metiner, faili meçhul cinayetler konusunda CHP ve BDP'nin samimi tavır içinde olmadığını söyledi.



AA

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs