En Sıcak Konular

Hafta sonu hava nasıl olacak?

3 Şubat 2012 16:03 tsi
Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Türkiye'de hafta sonu ılık bir havanın etkili olması bekleniyor. İşte il il hava tahmin raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, artan hava sıcaklığının neden olabileceği ani kar erimesine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilgililer ve vatandaşlardan, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün erimesiyle birlikte yaşanabilecek ani sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Sıcaklığın bazı bölgelerde 15 derece birden yükselmesi beklenirken, ılık hava dalgası nedeniyle sıcaklığın 18 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı bölgeleri ile bu akşam ilk saatlerde Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Afyon, Kütahya, Uşak, Eskişehir ve Denizli'nin kuzey çevrelerinde kuvvetli kar, gece ve sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'da kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 8) artacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kar şeklinde başlayacak yağışların, hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve zamanla yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kütahya, Afyon, Uşak ve Denizli'nin kuzey çevrelerinde kuvvetli kar, gece ve sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'da kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, kıyılarda sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde... Gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Batısının parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışları akşam ve gece saatlerinde, Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli... Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif ve yer yer orta, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte...

DOĞU ANADOLU: Bu akşam ilk saatler Van çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte...

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs