En Sıcak Konular

Canikli: İçtüzük değişikliğinde uzlaşacağız

3 Şubat 2012 15:00 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, , TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik öngören teklif ile ilgili ''Uzlaşacağız. Zaten çok yakın olduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik öngören teklifin maddelerini görüşmek üzere grup başkanvekillerinin gelecek hafta bir araya geleceğini bildirerek, ''Uzlaşacağız. Zaten çok yakın olduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

Grup başkanvekileri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında bugün ikinci kez bir araya geldi.

Canikli, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çiçek'in, İçtüzük değişikliği teklifine ilişkin bir önerisi olduğunu anımsatan Canikli, ''Teklife olumlu yaklaşıyoruz. Genel olarak da -onların adına konuşamam ama- olumlu yaklaşım söz konusu oldu. Değerlendirilmesi gerekiyor. Onun için bugün tümü üzerindeki görüşmeleri yapacağız'' dedi.

Konuya ilişkin diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatan Canikli, şöyle devam etti:

''Orada onların da bazı önerileri olmuştu. Onları da dikkate alacak şekilde. Teklifin maddeleriyle ilgili önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz ve uzlaşacağız. Zaten çok yakın olduğumuzu düşünüyorum çünkü, Sayın Çiçek'in önerilerine genel olarak olumlu yaklaşım söz konusu. Tekrar bir araya geleceğiz. Görüşmeleri birkaç tur yapabiliriz belki. Cemil Bey'in bir paket olarak getirdiği bir metin var. Netleştirilmesi, detaylandırılması gerekir. Onları görüşeceğiz.''

Canikli, ''Yine Meclis Başkanı'nın başkanlığındaki bir toplantı mı olacak'' sorusuna, ''Hayır, biz kendi aramızda görüşeceğiz. Henüz zamanı planlamadık. Pazartesi, Salı olur ama önümüzdeki hafta olur. Belki birkaç toplantı olacak. Takvimini yapmadık. Cemil Bey'in önerilerine olumlu yaklaşıyoruz. Bu çerçevede halledeceğiz'' yanıtını verdi.

MHP grup Başkanvekili Mehmet Şandır da bugün teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birleşimin kapatılacağını ifade etti. Şandır, ''Teklifin maddeleri üzerinde kendi aramızda toplanacağız. Maddeleri üzerinde sonra konuşacağız. Cumartesi, Pazar da çalışmayacağız'' dedi.

AA

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs