En Sıcak Konular

Ağız kokusunu gidermenin doğal yolları!

3 Şubat 2012 14:24 tsi
Ağız kokusunu gidermenin doğal yolları! Ağzınızdan kokular geliyor ve siz bundan rahatsız mı oluyorsunuz? İşte ağız kokusunu geçiren formüller...

Gün içinde mutlaka 2 litre kadar su için. Su veya soda içen birisinde tükürük bezleri harekete geçer ve koku yapan tüm maddeler kendiliğinden yok olur.

Her diş fırçalama işleminden sonra dil temizliğini mutalaka yapın. Ayrıca diş ipiyle diş aralarını mutlaka temizleyin.

Kullandığınız ilaçları mutlaka gözden geçirin veya doktorunuza danışın.

Çok fazla çay ve kahve kullanımı ağızdaki bakterilerin artmasına ve koku oluşumuna neden olur. Aynı şekilde alkol içeren gıdalar da kokuyu artırıcı etkenlerdir. Sigara ağız kuruluğuna, bunun sonucunda da ağız kokusuna neden olur.

Bazı şekerli sakızlar, şeker bakterileri tarafından bozunarak ağızın kokmasına sebebiyet verirler.

Ağız içi kaynaklı kokulardan kurtulmak mı istiyorsunuz? İşte yapmanız gerekenler:

Tüm çürükler tedavi edilmeli, Diş eti hastalığı tedavi edilmeli, Gömük ve yarı gömük 20 yaş dişleri çekilmelidir

Ayrıca dilinizi rahat ve düzgün bir şekilde temizleyebilmek için piyasada bulunan dil fırçaları ve dil kazıyıcıları size çok yardımcı olacaklardır. Nane şekeri, ağız spreyleri yada gargaralar ağız kokusunu önlemez sadece kısa bir süre (5-7 dakika) önler. Ağız kokusunu önlemek için yüzde 50 su ve yüzde 50 hidrojen Peroksit'den hazırlayacağınız bir gargara olumlu etki yaratabilir. Gıda kaynaklı (sarımsak ,soğan,alkol vb) kokularda ise ertesi sabah aç karnına içilen bir bardak soğuk süt kokuyu belirgin miktarda azaltır.

Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çayın Yapılışı- Malzemeler: Biberiye çiçekleri, Sıcak su, 1 adet limon Yapılışı: Biberiye çiçekleri kaynar suyun içine atılır. İçine 1 adet limon dilimlenerek eklenir. Bu karışım 20 dakika bekletilir. Sürenin sonunda karışım sıkılarak su elde edilir. Elde edilen bu su biraz daha dinlendirildikten sonra sabahları aç karnına ve yemek sonrası bir fincan içilir.

Ağız kokusu için gargaranın yapılışı- Malzemeler: Menekşe çiçekleri, Maydanoz, Nane ruhu- Yapılışı: Menekşe çiçekleri ve maydanoz bir miktar suyun içinde 10 dakika kaynatılır. Elde edilen karışım süzülür. Bu suya bir miktar nane ruhu katılarak bir gün bekletilir. Artık ağız kokusu sorununuz için gargaranız hazırdır. Bu suyla rahatsızlığınız devam ettiği sürece yemeklerden önce ve sonra gargara yapabilirsiniz.

30 SANİYEDE AĞIZ KOKUSU NASIL GİDERİLİR? Ne zamandır beğendiğiniz kişiyle ilk kez yemeğe çıkıyorsunuz. Fakat o da nesi? Ağzınız kötü kokuyor. Durumu kurtarmak için 30 saniyeniz var. Süre başladı. İşte yapmanız gerekenler...

Eczanelerde satılan ve doğal maddelerden meydana gelmiş bitki gargarasıyla her gün gargara yapın. Bu gargara karanfil, kimyon veya rezene yağı içermelidir. Bu sayede ağız kokusu oluşma şansı oldukça düşecektir.

1. Nefes kokması çoğu zaman ağız kuruluğundan kaynaklanır. Hemen garsondan İçine limon atılmış su isteyin. Limon ağız kokusunu saklar.

2. Varsa çaktırmadan ağzınıza bir sakız ya da nane şekeri atın. Hızlıca çiğneyip karşınızdakine fark ettirmeden atın. Gece boyunca çiğnemeyin.

3. İçinde zencefil fesleğen, nane veya maydanoz olan bir yemek sipariş edin. Yemek gelince önce yaprakları çiğneyin.

4. Masada meyve varsa ağzınıza bir parça elma atın. Elma nefesi tazeler ve dişlerin araşma sıkışmış yemek artıklarını çıkarır.

5. Çaktırmadan yemek masasındaki tuzu alıp tuvalete gidin. Tuz ve bol suyla gargara yapın.

6. Kabartma tozu bulabilirseniz dişlerinize diş etlerinize ve dilinize sürüp bol suyla ağzınızı yıkayın. Kokuyu gidermede bir numaradır. Tuvalete gitme bahanesiyle masadan ayrılıp garsondan isteyebilirsiniz.

7. Ağız kokusu dilinizin üzerindeki bakterilerden de kaynaklanıyor olabilir. Masadan bir kaşık araklayıp tuvalete gidin. Kaşığı ters çevirerek yukarıdan aşağı dilinizin üstünde gezdirip bakterileri giderin.

8. Kaşık ayarlayamazsanız elinizi iyice yıkadıktan sonra bu uygulamayı parmak uçlarınızla da yapabilirsiniz.

Nefesiniz kokuyorsa bu öneriler tam size göre...

Elma, armut, havuç: İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatırlar.

Taze nane yaprakları: Özellikle soğan ya da sarımsak yediğseniz bunların kokularını yok etmede oldukça etkili bir bitkidir.

Tarçın kabukları: Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder.

Sakız: İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Limon: Limon ağız kokusunu önlemede önemli bir yiyecektir. Limonu ortadan ikiye bölüp yiyin.

Maydanoz: Nefesiniz ferahlatmakta oldukça etkili bir bitkidir maydanoz. Özellikle soğanlı, sarımsaklı yiyeceklerden sonra bir parça ağzınıza atın ve yavaş yavaş ağzınızın içinde çiğneyerek ezin.Ferahlığı sizde hissedip ağız kokunuzun yok olduğunu göreceksiniz.

Kakule, anason, kişniş, karanfil, rezene gibi bazı baharatlar: Eğer ağız kokusu probleminiz varsa sofanızda bu baharatları bulundurmaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz.

Yoğurt: Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki ağız kokusuna neden olan hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur.  



Bu haber 1,249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs