En Sıcak Konular

İstanbul'da buz sarkıtları tehlike saçıyor

3 Şubat 2012 11:04 tsi
İstanbul'da hafta başından itibaren devam eden kar yağışı sona erdi. Karların erimesi ve gece havanın sıfırın altına düşmesi sebebiyle saçaklardan ve köprülerden sarkan buz parçaları tehlike oluşturuyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü yüksek kesimlerde bina ve çatılardan düşen dev buz parçaları yaralanmalara neden oluyor. Ümraniye ve Üsküdar'da sokakta yürüyen 2 kişi bina ve saçaklardan düşen buz parçaları nedeniyle yaralandı.

Alınan bilgiye göre; ilk olay Ümraniye, Atatürk Mahallesi, Alemdağ Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir mağazadan alışveriş yapan Mehmet K. dışarı çıktıktan hemen sonra 4 katlı binadan düşen buz parçasının başına isabet etmesiyle yaralandı. Mehmet K. (17) ambulansla hastaneye kaldırıldı. Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde de çatıdan düşen buz parçalarının isabet etmesi nedeniyle bir kişi başından ve omzundan yaralandı.

'İTFAİYE TEHLİKENİN FARKINDA'

Sokakta yürüyen vatandaşları korkutan buz sarkıtları zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor. Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerindeki binalardan sarkan buz parçaları da vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine temizlendi. Merdiven sayesinde binaların çatılarına çıkan itfaiye görevlileri düşme ihtimali bulunan buz parçalarını kontrollü bir şekilde kırarak döktü. Bu sırada cadde üzerinde bulunan vatandaşlar itfaiyenin çalışmalarını ilgiyle izledi. Buz parçalarının ciddi yaralanmalara neden olduğunu belirten bazı vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bu arada, köprülerden sarkan dev buz sarkıtları da sürücüler için tehdit oluşturuyor. Kadıköy Acıbadem Köprüsü'nden E-5 Karayolu'na sarkan yaklaşık 1 metrelik buz sakıtları dikkat çekiyor.

cihan

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs