En Sıcak Konular

O teröristler bakın kim çıktı?

3 Şubat 2012 08:27 tsi
O teröristler bakın kim çıktı? Hakkari'deki bombalı saldırının talimatını PKK’nın Suriye kanadını oluşturan Umut ve Siyabend kod isimli teröristlerin verdiği ortaya çıktı...

Hakkâri şehir merkezi Bulvar Caddesi’nde 19 Ocak’ta polis servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grup gözaltına alındı.Önceki gün çok sayıda adrese yapılan baskın sonucu ekibin lideri olduğu öğrenilen C.K. ile beraber 5 terörist yakalandı. C.K.’nın ifadesinde talimatı örgütün Kuzey Irak’taki sözde komutanlarından Suriye uyruklu Siyabend ve Umut kod isimli teröristlerden aldığını iddia ettiği öğrenildi.

SINIRDA YAKALANDI

Hakkâri Terörle Mücadele ve İstihbarat ŞubeMüdürlüğü ekipleri saldırının ardından çevrede bulunan kamera görüntülerini inceledi. C.K’nın bombayı uzaktan kumandayla patlatırken görüntüsüne ulaşıldı. Ekipler, C.K’yı Kuzay Irak’ta bulunanKumri köyü kırsalındaki PKK kampına gitmek isterken sınırda gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan C.K’nın saldırıyı tümdetayları ile anlattığı öğrenildi. Saldırı esnasında bombanın şiddetiyle elinden yaralanandığı öğrenilen C.K,Hakkâri Oğul Köyü kırsalında faaliyet gösterenUmut ve Suriye uyruklu Siyabend kod isimli teröristlerin 2011 yılıHaziran ayındaHakkâri şehirmerkezinde polis ve askeri hedeflere yönelik saldırı talimatı verdiğini söyledi. C.Ksaldırı için kendisineK. Irak’tan 10 kilogramlık plastik patlayıcı gönderildiğini, fakatUmut ve Siyabend kod isimli teröristler kış üstlenmesi için K. Irak’a geçince, saldırıları gerçekleştiremeğidini iddia etti.

Yaşanan kısa süreli sorunun ardından C.K. 15 Ocak tarihinde Şemdinli Derecik köyü üzerinden örgütünKani Rash kampına geçtiğini belirtti. Buradan Dohuk’a oradan da Kumri kırsalındaki kampa geçtiğini itiraf eden C.K. Umut ve Siyabend isimli teröristlerle 10 gün boyunca kampta kaldığını, bu süre zarfında eğitimaldığını ve kendisine terörist liderleriyle görüşebileceği telefon ve SIM kartı verildiğini belirtti.

2 TERÖRİSTLE GELMİŞ

Eylem talimatını aldıktan sonra Hakkâri’ye geldiğini belirten C.K. internet ve verilen özel telefon numarasıyla K. Irak ile sık sık bağlantı kurduğunu anlattı. C.K, Hakkâri’ye kamptaki Karker kod isimli Vahit Karay ve Baz kod isimli teröristlerle geldiğini söyledi.

Bombacı elinden yaralanmış

 Saldırı için tüm hazırlıklarını tamamlayan C.K. önderliğindeki teröristler, 19 Ocak günü Çevik Kuvvet servis aracının İl Emniyet Müdürlüğü binasından çıkışını bekledi. Aracın Bulvar Caddesi’ne girdiği anda elektrik trafo direğinin altına bıraktıkları bombayı uzaktan kumanda yöntemi ile patlattığını belirten C.K, saldırı sırasında elinden yaralanmasına rağmen hastaneye gitmediğini belirtti. Saldırı sonrasında Şemdinli üzerinden K. Irak’a geçmeye çalışan C.K. ve ekibi yakalandı. 6 kişi Van Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

bugün


Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs