En Sıcak Konular

Dört PKK'lının daha ABD'deki mal varlıkları donduruldu

2 Şubat 2012 21:48 tsi
ABD Hazine Bakanlığı, uyuşturucu kaçakçıları odukları gerekçesiyle, terör örgütü PKK üyesi dört şahsın daha ülkedeki mal varlıklarını dondurdu. Söz konusu listedeki PKK'lıların sayısı 12'ye ulaştı.



Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD Hazine Bakanlığı bünyesindeki Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (Office of Foreign Assets Control - OFAC) tarafından yapılan açıklamada, "Yabancı Narkotik Çeteleri Belirleme Yasası" çerçevesinde, Avrupa'daki uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleri nedeniyle, Zeyneddin Geleri, Çerkez Akbulut (Cernit Murat) ve Ömer Boztepe adlı Moldova'da yerleşik üç PKK terör örgütü mensubunun "Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı" (Specially Designated Narcotics Trafficker) olarak ilan edildiği bildirilmiştir. Buna ilaveten, Ömer Geleri ve Romanya merkezli üç şirketin, Zeyneddin Geleri ile bağlantılı faaliyetleri nedeniyle sözkonusu listeye dahil edildiği kaydedilmiştir. Bu bağlamda, sözkonusu dört şahıs ve üç şirketin ABD'deki muhtemel malvarlıkları dondurulmuş ve ABD vatandaşlarının bu şahıslarla mali veya ticari nitelikli iş ilişkisine girmesi yasaklanmıştır."

Bakanlıktan yaplan açıklamada, "ABD makamları tarafından atılan bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz. Terörist faaliyetlerinin finansmanı için uyuşturucu kaçakçılığı dahil, her türlü organize suça doğrudan karıştığı bilinen PKK terör örgütü ve bu örgüte bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin, bulundukları ülkelerde bir an önce sona erdirilmesinin önem ve gereğini bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isteriz." denildi.

Amerikan Hazine Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ı 14 Ekim 2009 tarihinde, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Remzi Kartal, Sabri Ok ve Adem Uzun'u ise 20 Nisan 2011 tarihinde "Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı" olarak ilan etmişti.

(CİHAN)

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs