En Sıcak Konular

Sözleşmeli erler birliklerine uğurlandı

2 Şubat 2012 18:37 tsi
İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1991-4 tertip yaklaşık 8 bin asker ve 520 sözleşmeli er, törenle üst bölgelerine gönderildi.



İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanlığı tören alanında, Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Temel, İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İskender Akkurt, rütbeli asker ve daire müdürlerinin katılımlarıyla düzenlenen uğurlama töreninde, er ve erbaşların heyecanlı oldukları görüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, kınaların gösterimiyle birlikte piyade ve komando andı okundu. Sözleşmeli erler adına konuşan Koray Yalçın, "Sözleşmeli erler olarak biz ayrıcalıklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yeni bir heyecan, yeni bir ruh, yeni bir fikir kazandırmaya geldik. Bizim Türk milletine inancımız tam, siz de bize inanın ve güvenin. Emin olun ki bizler sizlerin yüzünü kara çıkartmayacağız." dedi.

Piyade erler adına konuşan Ömer Faruk Demir ise "Ben burada zorluklara göğüs germeyi öğrendim ve en önemlisi de bu vatana karşı ödevlerimin oluğunu, bu uğurda gerekirse seve seve canımı feda etmem gerektiğini artık çok daha iyi biliyorum. Ayrıca, gayret ve sabırla çalışınca en uzaktaki hedeflere dahi ulaşabileceğimi gördüm. Askerliğim boyunca ve geri kalan hayatımda ideallerimin peşinde çok daha fazla umut ve heyecanla koşacağım." diye konuştu.

Komando erler adına konuşan Eren Diktaş da "Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en genç komandoları olarak düşman, hava ve arazinin doğurabileceği şartlar ne kadar ağı olursa olsun, göreve hazırız ve geliyoruz. Bizler komandoyuz, korku nedir bilmeyiz, düşmanı çelik pençelerimizle ezeriz. Her yerde biz varız, biz olacağız. Kutsal sancağı sonsuza dek koruyacağız, bizlere güvenin." dedi.

Askerlere seslenen İç Güvenlik Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, askerlerin koşa koşa peygamber ocağına geldiklerini ifade etti. Tuğgeneral Tekin, şöyle dedi: "Bundan 10 hafta önce güzel yurdumuzun dört bir köşesinden temiz bir niyetle ve ibadet şevkiyle mukaddes vatan görevini yapmak için ellerinize, ailelerinizin yakmış olduğu kınayla ve onların hayır dualarıyla kışlamıza, peygamber ocağına koşarak geldiniz.

Sizleri burada tüm komutanlarınızla ve çalışan sivil personelimizle birlikte, aile ocağı sıcaklığı içerisinde karşıladık ve müteakibinde sizlerle birlikte 10 hafta geceli gündüzlü eğitimler yaptık. Askerliğe intibakınızı sağladık ve sizleri yeni görevlerinize hazırladık. Bunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, sizlere de üst birliklerinizde yeni birliklerinizde başarılar diliyorum, zaferinizi şimdiden kutluyorum.

Bu ocaktan sizleri önce ailelerinize, müteakiben esas görev yerleriniz olan yeni kışlalarınıza uğurluyoruz. Buradan sizleri kurbanlar keserek, davul zurnalarla, mehteranla uğurluyoruz, bahtınız açık olsun. Ailelerinize ve yeni komutanlarınıza selamlarımızı götürün."

Rütbelerin takılması ve kurbanların kesilmesiyle devam eden tören, geleneksel halat çekme yarışmasıyla devam etti. Ardından, yıldız kolların kol komutanlarına takdir belgeleri ile kollara ödülleri verildi.

Halkoyunları gösterisi ile devam edilen tören, Isparta Belediyesi Mehteran ekibinin geçişiyle sona erdi.

(CİHAN)



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs