En Sıcak Konular

Yunanistan'da kiliseden 'sosyal patlama' uyarısı

2 Şubat 2012 17:15 tsi
Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka heyeti ile ikinci kredi anlaşması için müzakereleri sürdüren Yunanistan'da kilise, anlaşma çerçevesinde talep edilen yeni önlemlere işaret ederek, sosyal patlamaya karşı uyardı



Yunan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos, Başbakan Lukas Papadimos'a ilettiği mektubunda, ülkedeki kriz ile ilgili endişelerini sert bir şekilde dile getirdi.

İeronimos mektubunda, "Evsiz ve aç insanların oranı kabus boyutuna ulaşıyor. Her geçen gün işsiz sayısı binlerce kişi artıyor. Küçük ve orta çaplı işletme sahipleri işyerlerine kilit vuruyor. Ülkenin en iyileri olan genç nesil göç yoluna çıkıyor. Yaşlılar, emekli maaşlarındaki dramatik kesintiler yüzünden yaşayamaz hale geldi. Aileler, özellikle en fakirleri veya çok çocuklu olanlar sürekli maaşlarının kesintiye uğraması veya altından kalkınması zor yeni vergiler yüzünden çaresiz durumdalar. Yunan halkının sabrı tükeniyor ve öfke korkuyu uzaklaştırıyor. Bir sosyal patlama tehlikesi var. Bu gerek emir verenler tarafından gerekse bu öldürücü uygulamaları yerine getirenler tarafından gözardı edilmemelidir" ifadelerine yer verdi.

İeronimos, mektubunun devamında bu zor ve kritik anlarda her Yunanın evine yerleşen güvensizlik, çaresizlik ve bunalımın ne olduğunun anlaşılması gerektiğini belirterek, birçok kişinin bu drama dayanamayarak intihar ettiğine işaret etti ve durumun daha da kötüleşeceğini kaydetti.

Yunan kilisesinin bu durum karşısında dayanışma çerçevesinde her türlü imkanını kullandığını dile getiren İeronimos, halkın da bir tabak yemek, bir elbise veya umutsuzlara bir hayat nefesi vermeye hazır olduğunu belirtti.

İeronimos "Maalesef ülkemizin dramının burada bitmeyeceği artık net bir şekilde görünüyor, belki de kontrol dışı boyutlara ulaşabilir" uyarısında bulundu.

İeronimos, alınması beklenen yeni önlemler için de sert eleştirilerde bulunarak, "Ölümcül olan bir ilaçtan daha büyük bir doz verilmesi isteniyor" ifadesini kullandı.

Yunanistan'dan sorunların çözümünü sağlamayacak bir taahhüt istendiğini belirten İeronimos, "başından beri açıklanan ölümünün ileri bir tarihe alındığını" da kaydetti.

Aynı zamanda ulusal egemenliğin, ülkenin deniz ve yeraltı zenginliklerinin de ipotek altına alındığını ifade eden İeronimos, Yunan halkının bu konudaki seslerinin tahrik edici bir şekilde gözönüne alınmadığını belirtti.

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs