En Sıcak Konular

Barzani ile PKK arasında ilginç atışma

2 Şubat 2012 15:35 tsi
Barzani ile PKK arasında ilginç atışma Erbil kentinde düzenlenen kongre, Kürt fraksiyonları arasındaki yeni fay hatlarını ortaya çıkardı.

MESUT Barzani’nin başkanı bulunduğu Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil’de düzenlenen ’Suriye Kürtleri Diasporası Hewler Kongresi’ne davet edilmediklerini açıklayan PKK’nın Suriye’deki partisi olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) eleştirdi. MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli’nin adı da kullanılarak yapılan açıklamada, "PYD’nin açıklaması ve mesajları bize Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlatıyor ve Kürt karşıtlığıyla beslenen aynı üslup aynı yaklaşım ile aynı zihniyeti kullanılıyor" denildi.

Kuzey Irak’ta Erbil kentinde düzenlenen ve iki gün süren, ’Suriye Kürtleri Diasporası Hewler Kongresi’ne dünyanın 25 ülkesinden Kürtler ve temsilcileri katılırken, PKK’nın Suriye’de siyasi partisi olduğu belirtilen PYD, kongreye davet edilmediğini açıklayınca, Mesut Barzani’nin başkanı olduğu Bölgesel Kürt yönetiminden çok sert bir tepki aldı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada PYD’nin de kongreye davet edildiği, ancak onların son anda kongreden çekildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"PYD’nin yapmış olduğu, ’davet edilmedik’ açıklaması gerçeği yansıtmaktan uzaktır. PYD bahaneler üreterek, Suriye Kürdistanı’nın içinden geçtiği bu hassas dönemde, gerçekten uzak, hiçbir esası olmayan dayanaklar üreterek Kürt halkının arasında Hewler (Erbil) kongresinin birliği sağlayıcı değil, tam tersine parçalayıcı bir etki yaptığını yaymak istemektedir."

BAHÇELİ BENZETMESİ

Bölgesel Kürt yönetimi başkanlığından yapılan yazılı açıklamanın son kısmında ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adı da geçirilirek, "Son olarak bir şeyi belirtmek istiyoruz, PYD’nin açıklaması ve mesajları bize Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlatıyor ve Kürt karşıtlığıyla beslenen aynı üslup, aynı yaklaşım ile aynı zihniyet kullanılıyor" görüşü savunuldu.

Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs