En Sıcak Konular

Vural'dan Erdoğan'a eleştiri

2 Şubat 2012 14:59 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendilerini, ''İttihat ve Terakki'nin devamı'' olarak niteleyen Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini, ''İttihat ve Terakki'nin devamı'' olarak gösterdiğini öne sürerek, ''Bizi İttihat ve Terakki'nin devamı olarak suçlayan Recep Tayyip Erdoğan, sen kimin devamısın?'' sorusunu yöneltti.

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

''Bu milletin tarihiyle, geçmişiyle, değerleriyle mücadele eden, bunları sorgulayan bir Başbakan görüntüsüne şahadet ettik'' ifadesini kullanan Vural, ''Sayın Başbakan dünkü konuşmasında, bu sefer İttihat Terakki'ye uzanmış. Asıl derdi Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı, kurulan milli devlet ya'' şeklinde konuştu.

Vural, şöyle devam etti:

''Bizi İttihat ve Terakki'nin devamı olarak suçlayan Recep Tayyip Erdoğan, sen kimin devamısın? Kimin temsilcisisin. Küresel emperyalizmin taşeronluğunu yapan, İslam coğrafyasında emperyalizmin Truva atı olarak koşturan, bölücü terör örgütüyle Avrupa şehirlerinde pis pazarlıklar yaparak, ülkeyi taksime çalışanlar kimin devamıdır? Sen kimsin? Önce onu koy bakalım. Eline almışsın bir fırça bu milletin tarihini karalamaya, tarihiyle mücadeleye devam ediyorsun. Nedir alıp veremediğin bu milletin tarihiyle, değerleriyle.. Nasıl bir travmadır bu? Bu kadar tarihine şaşı bakan, tarihini ve milletini kötülemek için bu kadar fırsat kollayan bir başbakan ancak olsa olsa Fransız Başbakanı olur.

Bu üslup BDP'nin, bölücülerin, komünistlerin, Ermeni soykırımı iddialarını ileri sürenlerin iddialarıdır ve bu üslup Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışmıyor. Bu millet bunu hak etmiyor. Bu milletin muhafazakar değerlerine karşı bu tavrı aslında kendisinin ustalık dönemi değil de emeklilik dönemi yaşadığının göstergesi. Müflis tüccar gibi eskilerini kaşıyor.''

-''Medine müdafaasını yapanlar da mı hedefin?''

Vural, ''yandaş yazarların ''Hitler ile Talat Paşa'yı aynı kefeye koyduğu bir ortamda Başbakan da İttihat ve Terakki üzerinden tarih düşmanlığı yapmasının kendilerine anormal gelmediğini'' söyledi.

''Başbakan Erdoğan'ın dün 'hepimiz Ermeniyiz' lobisinin sözcülüğüne soyunarak tarihi bir konuşma yaptığını'' öne süren Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan Başbakan'ın aslında kimlerden bahsettiğini bildiğini sanmıyorum açıkçası. Sayın Başbakan, 'İttihat ve Terakkici zihniyetle mücadele ediyorum' diyorsun. Öyleyse, Irak'taki İngiliz işgaline karşı direnenler, Kanal Harekatı'nı yapanlar, Filistin direnişini örgütleyenler, Kut'ul Amara Zaferi'ni kazananlar ve Medine müdafaasını yapanlar da senin hedefin içerisinde öyle mi? Bunları da içine katıyorsun değil mi? Bu söyleyen zihniyet, 'keşke 1 Mart'ta Irak'ı ABD ile işgal etseydik' diyen zihniyettir. Bugünkü zihniyet, o zamanın İngiliz Muhipleri, o zamanın mandacılarıyla aynı pencereden bakıyor olaylara.

Başbakan'ın 'köhne zihniyet' dediği kişiler, kanlarının son damlasına kadar İslam coğrafyasında 7 düvele karşı savaşan vatanseverlerdi. Sık sık şiirlerini okuduğu Mehmet Akif de Ziya Gökalp de o zaman Başbakan'a göre köhnemiş bir zihniyetin temsilcisi olmuştur. Biz senin zihniyetini gayet iyi biliyoruz. Osmanlı'yı yıkmak isteyen zihniyetler bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni hedefe almışlardır.''

-''Neo-coni muhafazakarlığı''-

Başbakan Erdoğan'ın, 'muhafazakar demokrat bir nesil yetiştireceğiz'' sözlerini de değerlendiren Vural, ''Bu bir zamanların Nazi faşist örgütleri gibi kara gömlekliler yetiştirmekten mi bahsediyor? Hangi partide olursa olsun değerlerine sadık bir nesil yetiştirmek hepimizin amacıdır. Başbakan müstakilen Tayyiban nesli mi yetiştirmek istiyor? Senin neren muhafazakar? Hiçbir politikan muhafazakar değil'' diye konuştu.

''Papaz cübbesi bile giymeye rıza gösteren bir muhafazakarlıktan mı bahsediyorsun?'' sorusunu yönelten Vural, şöyle konuştu:

''Yahudi cesaret ödülü almak için Yahudi kuruluşlarını kapı kapı gezen bir muhafazakarlıktan mı bahsediyorsun? 'Haçlı seferleri kültür alışverişiydi' diyen bir muhafazakarlık anlayışını mı bu nesle empoze etmek istiyorsun? Şeytanla bile görüşebileceğini söyleyen Hüseyin Çelik'in muhafazakarlığını empoze etmek istiyorsun bu millete? Bu nesil, hepimizin nesli. Bunların hangi birisi muhafazakar bir düşünceyi ve değeri ifade ediyor? Olsa olsa neo-coni muhafazakarlığı. Conilerin istek ve arzuları paralelinde muhafazakar düşünceyi dönüştürmek isteyen, bu milletin ruhundan uzaklaşmış uygulamayı ona hazmettirmek isteyen bir düşünce.''


AA

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,465 µs