En Sıcak Konular

KESK, protesto için Meclis'e yürüdü

2 Şubat 2012 14:27 tsi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısını, Meclis'e yürüyerek protesto etti.



KESK üyesi yaklaşık 200 kişi, Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplandı. Burada kortej oluşturan grup, "Grevsiz toplu sözleşme toplu sözleşmesiz sendika olmaz" pankartı açıp, "Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız" sloganları eşliğinde Meclis Dikmen Kapı'ya yürüdü.

Eylem nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Meclis önünde toplanan grup adına açıklamayı KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Hükümetin emek sömürüsü yaptığını savunan Tombul, "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının yanı sıra 2821 ve 2822 sayılı yasaların birleştirilmesiyle oluşturulan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı da emekçilerin sendikalarına yapılan saldırıların bir parçasıdır." dedi. Kamu emekçilerinin aldatıldığını savunan Tombul, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Meclis'e gönderilen 4688 Sayılı yasa tasarısının bu aldatmanın belgesi olduğunu ileri sürdü.

Tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geride bir düzenleme getirilmek istendiğini iddia eden Tombul, "Hizmet kolu toplu sözleşmelerine yer verilmeyen tasarı ile sendikaların talepleri yok sayılmaktadır. Bu resmen sendikaların var oluş gerekçesinin ortadan kaldırılması demektir." diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,092 µs