En Sıcak Konular

BDP'li Tan'ın aydınlatılmasını istediği cinayet

2 Şubat 2012 13:45 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Zehra Vakfı yöneticisi İzzettin Yıldırım'ın öldürülmesiyle ilgili devletin arşivinde ne tür bilgiler bulunduğunun açıklanmasını istedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Tan, İzzettin Yıldırım ve arkadaşı Şehid Avcı'nın 29 Aralık 1999 tarihinde İstanbul Üsküdar'daki evinden kaçırıldığını, cesetlerinin 28 Ocak 2000'de Kartal'da bir evde bulunduğunu anlattı.

Tan, Yıldırım'ın, Risale-i Nur öğrencisi olduğunu ifade ederek, ''Yıldırım, Kürt meselesine duyarlı olan Nurcuların ağırlıklı olduğu Zehra Vakfının lideriydi. Yeni Zemin Dergisi, 1992-1993 yıllarında bu arkadaş çevresi tarafından çıkarıldı'' diye konuştu.

Yıldırım'ın evden alınmasının Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğine dair yoğun iddialar bulunduğunu anlatan Tan, şöyle konuştu:

''Yıllar sonra o çevreler adına bazı kişiler, 'evden alıp götüren bizdik ama onu biz öldürmedik' dedi. O zaman Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu 15 Ocak'ta Beykoz'da bir evde öldürüldü, Yıldırım'ın öldürülmesi ise bu olaydan 14 gün sonra... Bunu kimlerin yaptığı karanlıkta kaldı. Kamuoyunda bu konuda yayın yapan çevreler; Hizbullah adına Yıldırım'ı kaçıran kişilerin, o tarihte Veli Küçük ile çalışan kişilere, çetelere teslim ettikleri, kendisini onların öldürdüğüne ilişkin iddialar ortaya attı. Bugüne kadar Türkiye'de birçok olay aydınlatılmasına rağmen bu kadar önemli bir kişinin ölümü maalesef aydınlatılamadı. İnanıyoruz ki MİT, devletin güvenlik güçlerinin bilgi hafızasında ve arşivlerinde bu konuda açık seçik bilgiler var.''

Konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdiğini belirten Tan, ''Bu cinayetlerle ilgili olarak MİT, Emniyet ve devletin arşivindeki bilgiler nelerdir? Benim beklediğim cevap; ya bu konuda hiçbir bilgi ve belge olmadığı ya da 'cinayeti şunlar işlemiştir' denmesidir. Bunun dışında polemik ve hakaret dolu cevap, cinayetin üstünü örtemeye yönelik olur'' dedi.


AA

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs