En Sıcak Konular

Perver: Kürt halkına sesleniyorum...

2 Şubat 2012 13:44 tsi
PKK tarafından hainlikle suçlanan Kürt sanatçısı Nizamettin Ariç'a Şivan Perver'den destek geldi.

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, PKK'ya yakın medya organları tarafından hainlikle suçlanan sanatçı Nizamettin Ariç'a destek verdi.

Kürt sanatçıları üzerinde terör estirildiğini vurgulayan Perver menejeri aracılığıyla yaptığı açıklamada, sanatın ve sanatçının hiçbir örgütün ve grubun malı olmadığını belirterek "Demokratik sistem ve kurumlarda, yazı ve yazar, durum ve entellektüel, gazete ve gazeteci, düşünür ve düşünce, özgür bağımsız ve bilinçlidirler. Bütün cihan milletleri, grupları onların yaratım ve kültür ve araştırmalarından dolayı onlara minnettar ve muhtaçtırlar. Bundan dolayı onları içten bir şekilde korurlar. " dedi.

Perver; "Ne yazık ki, geri kalmış bu düşünce ve anlayış nedeniyle, Ortadoğu'nun zorba ve taklitçi zihniyete sahip kurum ve diktatorlerine bağlı bazı Kürt güçleri ve onlara bağlı kurumlar, hala Kürt sanatçı, uzman ve entelektüelleri üzerindeki zorbalıklarını sürdürüyorlar. Onlara uymayanların, onları övmeyenlerin vay haline." dedi.

Perver şunları söyledi: "Kürt halkına sesleniyorum, dünyadaki değişime ayak uydurmalılar ve Kürdistan'daki durum da bu ilerlemeyi ve değişimi izlemelidir. Bu nedenle, Kürt halkı bu zihniyeti ve anlayışı kabul etmemeli ve buna sessiz kalmamalıdır ki, Kürt halkı kendi sanatçı ve aydınına sahip çıkabilsin ve Kürt halkı arasında sevgi doğabilsin ve aramızda demokratik uygulamalar, insanî değerler, yöntemler, çokrenklilik ve karşılıklı anlayış meydana gelebilsin.

Kürt örgütleri ve grupları iyi bilsinler ki, nereye giderlerse gitsinler, dünyanın ve insanlığın yaşadığı değişime uygun davranmak zorundadırlar. Kürt halkının ve gruplarının Stalinist, Baasçı ve Kemalist mantaliteyi terk etmeleri gerekir. Kürtlerin sürekli başkasına ait geleneğini sürdürmeleri neyin nesidir. Şu anda Araplar baharlarıyla işe başlamış durumdalar, ama bizimler hala anti demokratik, tekçi, zorba, gerici ve demode olmuş yöntemlere göre hareket ediyorlar.

Nasıl olur da kolayca Kürt sanatçıları, alçaklık ve hainlikle suçlanabilirler? Eğer anti demokratik rejim ve kurumları, eşitliğe ve çok renkli topluma karşı olanları kınıyorsak, bizim onlara benzemememiz lazım.

Nizamettin Ariç (Feqiyê Teyran) emek vermiş sanatçı bir arkadaşımızdır. Kürt sanatına vediği emek ve hizmetten dolayı, yaşamının yarısından fazalasını ülkesinden uzakta geçirmiş biridir.

Sanatçı arkadaşlarıyla hangi grupla, dernekle, stüdyoyla çalışmak veya gerekli çalışma şeklini yapmak onun hakkı olduğu diğerlerinin de hakkıdır. Her Kürt grup ve partisi kendi imkanına ve anlayışına göre buna destek vermeleri ve hizmet etmeleri çok önemlidir.

İmdat imdat Kürt halkının başına gelen bu rezalet neyin nesidir. Kürt halkı liderler ve partiler için mi yaratılmış: Toplumumuz insanlığın elde ettiği hoşgörü, çokrenklilik, öteki düşünce saygı gibi değişimlere ne zaman sahip olacaktır:

Halkımızın birliği nasıl ayak altına alınabilir?

Korkma kardeşim, korkma Nizamettin! Hizmet için senin de, ötekilerinin de hakkı vardır. Seni ve diğer Kürt sanatçılarını korkutmaya, ihanetle suçlamaya hiç kimsenin hakkı yoktur."

Bilindiği gibi, Nizamettin Ariç, Avrupada bir çok kürt sanatçı ve grupla Vanlı Depremzedeler için konser düzenlemiş konserin ardından Kuzey Irak'ta yayın yapan bazı medya organlarına Kürt sanatçılarının halkı için bir araya gelip yeni oluşumlar gerçekleştirmesi gerektiğini belirtmiş, Vanlı depremzedeler için bir araya gelen Kürt sanatçı ve gruplarının dayanışmasını örnek göstermişti. Nizamettin Ariç'ın bu açıklamaları PKK'ya yakın medya organları tarafından alternatif bir grup oluşturuyor ithamıyla Nizamettin Ariç'ı hainlikle suçladı.

(Haber 7)

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs