En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'den istifa çağrısı!

2 Şubat 2012 13:09 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Van depreminde sorumluluklarını yerine getiremeyenleri istifaya çağırdı.

4 aydır Van halkının bez çadırlar altında mahkum edildiğini savunan Tekin, eksi 18 derece soğukta Van'da vatandaşların ölümle baş başa bırakıldığını ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Tekin, "Somali'de insanlar açlıktan ölürken, Van'da insanlar soğuktan, ısınmak uğruna çıkan yangınlardan ölüyor. Haberiniz yok muydu kışın geleceğinden, haberiniz yok muydu dondurucu soğuklardan, haberiniz yok muydu insanların çaresizliğinden. Yoksa siz sırça köşklerinizde, sıcak ofislerinizde, saraylardaki çalışma odalarınızda, altın musluklu malikanelerinizde keyif sürerken, Van'da soğukla, çaresizlikle ve yoksullukla mücadele eden depremzedelerimizi umursamadınız mı? Hangisine inanalım? Yetersizliğinize mi? Umursamazlığınıza mı? Her iki koşulda da hala niye duruyorsunuz o koltuklarda? Sevdanız hizmete değil, vatandaşa değil, koltuğa mı?" dedi.

Depremin üzerinden 101 gün geçtiğini ve hala Van'da on binlerce yurttaşın çadırda, inanılması güç şartlarda yaşam savaşı verdiğini dile getiren Tekin, şöyle devam etti: "Yılbaşında Van'da depremzedelere. 18 Ocak'ta çadırda kimsenin kalmayacağı açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay, Ocak ayının sonuna kadar kimsenin çadırda kalmayacağını söyleyen Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan; bugün artık Şubat, Vanlı depremzedelerin tamamına verdiğiniz konteyner sözünüzü neden hala yerine getirmediniz? Neden hala insanlar çadırlarda, neden hala o çadırlarda çıkan yangınlarda can veriyorlar? İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e göre 'Koskocaman Saray' olan çadırlar depremzedeleri soğuktan korumaya yetmeyip, ısınma uğruna çıkan yangınlarda onlara mezar oluyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ''Yabancı ülkelerin yardım taleplerini, kendi potansiyelimizi görmek için ilk başta reddettik'' açıklaması nihayetinde AKP'nin potansiyelini ülke olarak görmüş bulunmaktayız. Bugün hala eksikliklerin pençesindeki Van, AKP'nin potansiyelinin ispatıdır. Van'daki çadır kentlerde bugüne kadar kaç yangın çıktı bu yangınlarda kaç kişi yaşamını yitirdi siz bunu biliyor musunuz? Siz bunu umursuyor musunuz? Aşırı soğuklar nedeniyle kaç kişi rahatsızlanarak tedavi gördü, kaç kişi ölümle burun buruna geldi bunu biliyor musunuz? Tüm yetkilileri bir daha acı sahnelere tanık olmamak için artık bir şeyler yapmaya, önlemler almaya, bu tedbirsizliğe, bu drama dur demeye davet ediyorum. Eğer sözlerini ve görevlerini yerine getiremeyeceklerse de ölümlerin, sefaletin ve yoksulluğun hesabını vermeye ve istifaya davet ediyorum. Halkımız vaat değil icraat bekliyor."

Van'da depremden sonra kurulan çadırlarda çıkan yangınların, depremzedelerin korkulu rüyası haline geldiğine dikkat çeken Tekin, 127 çadır yangını meydana geldiğini, ölenlerin sayısının ise 11'e yükseldiğini ifade etti. "Daha hayatının baharındayken sizin sözlerinizi yerine getirmemeniz sebebiyle, ihmalkârlığınız sebebiyle hayata veda eden 11 hayatın hesabını nasıl vereceksiniz?" diyen Tekin, depremin üstünden bunca zaman geçmesine rağmen yaşanılan bu acı sahneler neticesinde kaybedilen insanların hesabını kimin vereceğini sordu.

cihan

Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs