En Sıcak Konular

'Balyoz Planı' davasının 70. duruşması başladı

2 Şubat 2012 11:39 tsi
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Bilgin Balanlı, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 168 sanık katıldı.

Tutuklu 81 sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un katılmadığı duruşmada, 52 tutuksuz sanık hazır bulundu.

İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek'in 31 Ocak'ta mahkemeye dilekçe sunduğunu, hasta olan annesini ziyaret etmek için gerekli iznin verilmesini istediğini hatırlattı.

Başkan Diken, bu talebi değerlendirdiklerini ifade ederek, yasaya göre tutukluların ailesi ve birinci dereceden yakınlarının ölümü halinde izin verildiğini söyledi. Yasaya göre, rahatsızlık durumunda bir izin verilmediğini dile getiren Diken, bu gerekçeyle Çiçek'in talebinin reddedildiğini açıkladı.

Diken, bunun üzerine söz almak isteyen Çiçek'e ''Biz yasaları aşamayız. Cezaevinden çıkarmak bizim takdirimizde değil. TBMM'de bu yönde bir çalışma olduğunu basından duyduk. Böyle bir yasa çıkarsa, hastanın rahatsızlığına ilişkin verilen rapor üzerine de mahkeme talebi değerlendirir'' dedi.

Başkan Diken, yakınlarını kaybeden sanıkların cenazelerine katılabilmeleri için heyet olarak hafta sonu bile toplanıp izin verdiklerini belirterek, ''Sizin acınızı anlıyoruz. Anne çok değerli bir varlık. Yerine hiç bir şey koyamazsınız. Umarım kaybetmezsiniz. Şifa bulur. Acınızı, endişenizi anlıyoruz. Duyarsız olduğumuzu düşünmeyin ama bizim böyle bir yetkimiz yok'' diye konuştu.

Çiçek'in ''Sorun tutuklulukta'' sözleri üzerine Diken, ''O konuya girmiyoruz. Siz konuyu farklı yöne çekiyorsunuz. Yasalara göre hareket ediyoruz'' dedi.

Çiçek de ''O zaman vicdani sorumluluk size ait'' diye konuştu.

Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

aa

Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs