En Sıcak Konular

İsrailli şirkete tepki

1 Şubat 2012 15:48 tsi
İsrail’de bir şirket reklamında Mosad ajanlarına başörtü giydirince büyük tepki aldı. Bu reklam üzerine yüz binlerce genç İsrail’i her türlü yolla İslam’a saldırmakla suçladı.

Yüz binlerce kişi İsrailli Hot Şirketi’nin dört İsrailli’ye başörtü takarak çektiği reklam filmini izlemesinin ardından Facebook ve Youtube üzerinden dehşetini dile getirdi.

İran’ın Isfahan bölgesine benzer bir yerde çekilen reklam filminde kadın elbisesi giymiş ve kafalarına başörtü takmış 3 Mosad ajanı görünüyor. Bu 3 ajan yine Mosad’dan, bir kafede oturan başka bir İsrailli’ye doğru gidiyor. Oradan da hep beraber İran nükleer reaktörlerine gidiyorlar. Reaktörlere vardıklarında bir düğmeye basıyorlar ve reaktörler havaya uçuyor.

İsrailli şirketin reklamında İslami elbiseler kullanması birçoklarının tepkisine yol açtı. Yüz binlerce genç, İsrail’i aralarında ticari reklamlar da olmak üzere her türlü yolla İslam’a saldırmakla suçladı.

Nükleer bomba üretmesinden önce reaktörlerinin vurulmasını isteyen İsrailli politikacılar, sosyal iletişim sitelerinde büyük bir hızla yayılan reklamdan faydalandı.

İsrail Emniyet Birimi’nden amirler, İran’ın nükleer tesislerinin vurulması yönünde karar alınırsa kararın bu yılın ortasından önce uygulanması gerektiğini çünkü İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini yeraltına taşımak için çabaladığını vurguladı.
İsrailli uzmanlara göre İran’a yönelik askeri bir darbe İran’ın nükleer projesini tamamen ortadan kaldırmayacak ancak 2 ya da 3 yıl ertelenmesine yol açacak.

İran’la silahlı çatışmaya girmekten uzak durmaya çalışan Amerika’nın son dönemde İran’a uyguladığı yeni yaptırımların etkisi görünmeye başladı. İran para biriminin değeri Riyal karşısında geriledi.

Gözlemciler bölgede iki tarafın birden çok alanda çıkarlarının birbirine karıştığına bakarak Amerika ile İran arasında bir savaş ihtimalini uzak görüyor. İki taraf arasındaki medya düellosunu ise ‘söz savaşı’ndan öte görmüyor. 

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs