En Sıcak Konular

Rusya’dan ABD’ye silah

1 Şubat 2012 14:12 tsi
Rusya ile Amerika arasında yapılan türünün ilk örneği bir anlaşma çerçevesinde Rusya Amerika’ya Saiga 12 silahları gönderdi. Silahlar Amerikan polisi tarafından kullanılacak.

Rusya hükümeti ünlü Kalaşnikof tüfek türlerinden Saiga 12 model yarı otomatik silahları ABD polisine teslim etmeye başladı.
Aevsk Elena Villatova şirketi sözcüsü şöyle dedi: Shot Show Fuarı’nda gerçekleştirilen benzeri görülmemiş anlaşma kapsamında Saiga 12 model silahların Amerika’ya ilk sevkiyatı gerçekleşti.

Saiga 12 silahı hareketi engellemekle beraber öldürücü özellik taşımıyor. Sivil çevrelerde güvenliğin korunması açısından benzersiz bir silah türü olarak görülüyor.

Sözcü anlaşmanın ayrıntılarını vermeyi reddederek daha önce hiçbir yabancı ülke polisine bu silahın satışının gerçekleşmediğini ifade etti.

Moskova’da Silah Araştırma Merkezi Başkanı Igor Korothenko 2011 yılında Rusya’nın yaklaşık 11.29 milyar dolar gelirle Amerika’dan sonra en büyük ikinci silah ihracatçısı olduğunu ortaya koymuştu. Yani tüm uluslararası silah tedarikinin yüzde 16.1’ine eşdeğer.

Korothenko şöyle dedi: ‘Ülkemiz, 28.76 milyar dolar gelir elde eden (yani tüm uluslararası silah tedarikinin yüzde kırkı) Amerika’dan sonra silah satımında ikinci sırada gelmektedir. Moskova Washington tarafından Tahran’a uygulanan silah ambargosu nedeniyle İran pazarını kaybetmiş, aynı şekilde Libya’ya silah ambargosunu desteklemesinin ardından iki ülke arasında Libya’ya askeri teçhizat sağlanması için iki ülke arasında yapılan tüm anlaşmaların askıya alınmış olmasına karşın silah satışında rekor seviyelere ulaştı.

Araştırma merkezinin istatistiklerine göre en büyük silah ihracatçısı on ülke arasında Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İsrail, İspanya, İsveç ve son olarak da Çin yer alıyor. 

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,859 µs