En Sıcak Konular

'Meğerse biz ötekiymişiz'

1 Şubat 2012 10:34 tsi
Sevag Balıkçı davasında sanık hakkında tutuklama kararı çıkmamasına anne isyan etti

BATMAN’da askerlik yaptığı sırada asker arkadaşı Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı’nın ölümüyle ilgili görülen davadan yine karar çıkmadı. Önceki gün Diyarbakır Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti sanık Kıvanç Ağaoğlu’nun tutuklanma talebini oy çokluğuyla reddetti. Mahkemeden çıkan karar 24 Nisan 2011’den bu yana oğlu için adalet arayışında olan anne Ani Balıkçı’yı isyan ettirdi.

Karara eleştiri

Vatan gazetesine konuşan acılı anne Balıkçı, 27 Aralık 2007’de tanık olarak ifade veren Halil Ekşi’nin, Kıvanç Ağaoğlu’nun baskısıyla ifadesini değiştirdiğini kendisine anlattığını söyleyerek, “Tanık çocuk korku içindeydi. İfade verdi. Silah karşıya doğrultulmuş dedi. Sanığın kendisini aradığını ifadesini değiştirttiklerini anlattı. Çocuk titriyor görseniz duruşmada. Yine de yeterli görülmedi ve tutuklanmadı” dedi. Önceki gün Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşma hakkında konuşan anne Ani Balıkçı “Adil bir yargılama oldu. Duruşma 11’de başladı 5’e kadar sürdü. Hakim bey bayağı bir sorguladı. Ama nasıl bu karar çıktı anlamayadık” diye konuştu.

‘Ne hale geldim’

Ani Balıkçı, şunları anlattı: “Hiç kimsenin çocuğunun başına böyle bir şey gelmesini istemem. Ama meğerse biz ötekiymişiz de anlayamamışım 55 yıldır. 35 sene boyunca iyilik ve sevgiyle öğretmenlik yaptım, çocuklar yetiştirdim. Ama şimdi intikam çığlıkları atıyorum. Bu benim yapıma ters. Ben herşeyin sevgiyle düzeleceğine inanan bir insanım. Ama ne hale geldim.”

‘Daha ne bekliyorlar?’

Son duruşmada tutuksuz sanık Kıvanç Ağaoğlu’nun tutuklanmama kararına çok şaşırdıklarını belirten abla Lerna Balıkçı ise, “O benim kardeşimin hayatını çaldı. Bu kadar zamandır tutuksuz yargılanıyor ve hayatına serbest devam ediyor. Herşeye rağmen adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Tanık ifadesini değiştirdiğini açıkladı. Baskı kurmuşlar. Herşey ortada daha neyi arıyorlar neyi bekliyorlar anlamıyoruz” diye konuştu.

Neredeyse suçlu çıkacaktı

Mardin’de askerlik yapan İsmail Danış, su içmek için nöbet tuttuğu “uzak mevzisinden” ayrılarak, kulede nöbet tutan arkadaşlarının yanına gitti. Danış, kulede dengesini kaybedip iki buçuk metre yükseklikten düştü ve yatalak oldu. Malulen emekli aylığı bağlanmasını isteyen Danış’ın bu talebi için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi bir türlü anlaşamadı. Emekli aylığı bağlansın diyen mahkeme, daha sonra SGK’nın itirazı üzerine kararını değiştirdi. Bir de bunların üzerine Danış hakkında, “Nöbet talimatlarına aykırı hareket etmek” suçundan dava açıldı. Ancak Danış hakkındaki dava zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

‘Yanımda su yoktu’

Konuyla ilgili VATAN’a konuşan İsmail Danış “Askerliğimin 7. ayında bu olay oldu. Başım döndü ve su içmek için çıktığım nöbet kulesinden düştüm. İki yıldır felçliyim. Şimdi de suçu benim üzerime yüklemişler. 4 saat nöbet tutuyoruz. Yanımızda su bulundurmamız yasak değil. Ama suyu bize vermiyorlar. Biz parayla alıyoruz. Benim de yanımda yoktu” dedi. İsmail Danış’ın babası Sedat Danış ise “ Çocuğumuzun sağlık güvencesi yok. Ne arayan ne de soran var. Bu çocuğun geleceği ne olacak düşünen yok” dedi.

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,519 µs