En Sıcak Konular

Canikli: "Van için harcanan para 1 milyar lirayı geçti"

31 Ocak 2012 20:05 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şu ana kadar Van Depremi için harcanan paranın 1 milyar TL'yi aştığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda CHP'nin Van depremiyle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Van depreminde iktidarın uygulamalarını eleştirdi.

Hatay'daki sel baskınlarına değinen Dudu, Amik Ovası'nın yılda bir kaç defa sel altında kaldığını belirtti. Konuyla ilgili Hükümetten ''tek ses olmadığını'' öne süren Dudu, sel felaketlerini ortadan kaldırmanın yolunun barajlar yapıp suyu kontrol altına almak olduğunu kaydetti.

Suriye ile ortak yapılacak olan Dostluk Barajı'nın akıbetini soran Dudu, ''Hatay Havaalanının selden kapanmasından dolayı doğan zararları nasıl telafi edeceksiniz?'' diye sordu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van'ın kobay kent olduğunu ve hükümetin Van'a ''hatırı sayılır bir şey yapmadığını'' öne sürdü. Kurt, Van'ın neden afet bölgesi ilan edilmediğini sorarak, iktidara yönelik ''Türkiye Van'ı anladı ama siz anlamadınız'' dedi.

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, sel felaketinin ardından Hatay'ın tarımsal afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şu ana kadar Van Depremi için harcanan paranın 1 milyar TL'yi aştığını bildirdi.

''Hava şartları müsait olsaydı, konteyner ve prefabrike konutların tamamlanmış olacaktı. Kaynak problemi yok'' diyen Canikli, ''Van'ın afet kapsamına alınmadığı'' şeklinde eleştiriler olduğunu anımsattı. Canikli, şunları kaydetti

''Afet kapsamı kararı alındıktan sonra bölgeye çivi bile çakamazsınız. Yapılaşma mümkün olmuyor. Afet bölgesi ilan edilmesi ilave avantaj sağlamıyor. Van'da depremden zarar görenler için bütün imkan ve avantajlar sağlanmıştır. 'Siyasi olarak zarar verebilir miyiz?' diye siyasi amaçlı talepte bulunuyorsunuz. Afet bölgesi ilan etmek Van'da yaşayanlara bir katkı sağlamıyor. Afet bölgesi ilan edilmesi demek Van'da yaşayanların tamamının başka yerlere gönderilmesi anlamına gelir.''

Amik Ovası'ndaki selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Canikli, Hatay'ın yıllardır beklediği baraj yatırımlarına kendi dönemlerinde kavuştuğunu söyledi.

Canikli, Suriye ile ortak yapılan Dostluk Barajında Türkiye'nin üstüne düşeni yaptığını sözlerine ekledi.

Yapılan oylamada CHP'nin önerisi kabul edilmedi.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,485 µs